malzemeler
1 kg patlıcan
4 adet kuru soğan
4 adet domates
1 baş sarımsak
bir tutam maydonoz
karabiber
tuz
hazırlanışı
- Patlıcanları alacalı soyun ve tuzlu suda biraz bekletin.
- Patlıcanlar beklerken, derin bir kaba soğanları piyazlık, domateslerin kabuklarını soyup yemeklik doğrayın. Sarımsakların hepsini rendeleyin.
- Maydonozlarıda ince kıyım yaptıktan sonra karabiber, tuz ve yarım çay bardağı zeytinyağ döküp karıştırın.
- Patlıcanları yıkayıp zedelemeden biraz sıkın kurulayın. Baş kısımlarını koparmadan boylamasına dörde bölün. Hazırladığınız iç malzemeden içine yerleştirip yayvan bir tencereye yerleştirin. En son üzerine yarım çay bardağı zeytinyağ gezdirin üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyin tuzunu atıp üzerine bir yemek tabağı kapatıp pişirin.
yalancı zeytinyağlı pazı sarması
Neden yalancı derseniz, iç malzemesi kavrulmadan hazırlandığı için. Çok da lezzetli olmuştu.
malzemeler
2 bağ körpe pazı
5 adet kuru soğan
2 su bardağı pirinç
yarım demet dereotu, ince kıyım
yarım demet maydonoz, ince kıyım
yarım demet taze nane, ince kıyım
1 tatlı kaşığı kuru nane
karabiber
tuz
zeytinyağ
hazırlanışı
- Pazıların sap kısımlarını koparıp kaynar suda diriliklerini kaybetmeden haşlayın.
- Soğanları yemeklik doğrayın içine iyice yıkanmış pirinçleri koyun. Doğranmış yeşilliklerini ekleyin. Bir kaç damla zeytinyağ gezdirin. Tuzunu biberini ekleyip karıştırın.
- Pazı yaprağı büyük ise bir kaç parçaya ayırın ve bir tatlı kaşığı iç harcı yaprağın üst kısmına koyup ince sarın. Pişireceğiniz tencereye dizin üzerine yarım çay bardağı zeytinyağ gezdirin tuzunu serpin 4 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin üzerine yemek tabağı kapatıp pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder