14 Ağustos 2010 Cumartesi

0

otantik bir yemek "ıslama"

Her yörede ismi değişiyor olabilir ama kurban bayramlarının vaz geçilmez yemeğidir. Biz bu sefer kurban bayramını beklemedik. Köyden gelme taze et varken elimizde birde kuru yufkamızda olunca kayınvalidem bugün ne pişirelim dediğinde hemen aklıma gelen tek şey  "ıslama" oldu. "yesilmutfaktantarifler" özlemciğimin düzenlediği kurban bayramı tarifleri etkinliğine gönderiyorum yemek tam yerini buldu:)



malzemeler
kemikli et
kuruyufka
bütün malzeme bundan ibaret

hazırlanışı

İstediğiniz miktarda kemikli eti haşlıyorsunuz servis tabağına kuru yufkaları bölerek yerleştiriyorsunuz. Haşlamanın suyunu üzerine gezdirip kemikten ayırdığınız etleri parçalara ayırıp üzerine yerleştiriyorsunuz.  Yöresel tatlara açıksanız bu kadar basit ve çok lezzetli bir yemek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top