28 Ağustos 2012 Salı
0
MALZEMELER
1 litre süt
3 yemek kaşığı pirinç
1,5 su bardağı su (pirinci haşlamak için)
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
YAPILIŞI
Pirinçleri yıkayıp 1,5 su bardağı suda suyunu çekene kadar haşlayın.Üzerine sütü koyup orta ateşte kaynatın.Kaynayan süte şekeri ve vanilyayı katıp 10 dakika kadar daha kaynatın.Ara ara karıştın.Dibine sarmasın.
Bir kaseye nişastayı koyup yarım su bardağı suda eritin..
Sütlacın içine döküp karıştırıp bir taşım kaynatın.
Yumurta sarısınına 1 kepçe sütlaç alıp karıştırın.
Fırın kaplarınıza sütlaçı paylaştırın.Yumurtalı sütlaç karışımını da kapların üzerine bölüştürün.
Fırın kaplarınızı derin bir tepsiye yerleştirin.Kaselerin yarısına gelecek şekilde su koyun.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.Soğuk servis yapın.
AFİYET OLSUN.
FIRIN SÜTLAÇ
MALZEMELER
1 litre süt
3 yemek kaşığı pirinç
1,5 su bardağı su (pirinci haşlamak için)
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
YAPILIŞI
Pirinçleri yıkayıp 1,5 su bardağı suda suyunu çekene kadar haşlayın.Üzerine sütü koyup orta ateşte kaynatın.Kaynayan süte şekeri ve vanilyayı katıp 10 dakika kadar daha kaynatın.Ara ara karıştın.Dibine sarmasın.
Bir kaseye nişastayı koyup yarım su bardağı suda eritin..
Sütlacın içine döküp karıştırıp bir taşım kaynatın.
Yumurta sarısınına 1 kepçe sütlaç alıp karıştırın.
Fırın kaplarınıza sütlaçı paylaştırın.Yumurtalı sütlaç karışımını da kapların üzerine bölüştürün.
Fırın kaplarınızı derin bir tepsiye yerleştirin.Kaselerin yarısına gelecek şekilde su koyun.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.Soğuk servis yapın.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder