14 Ağustos 2012 Salı
0
Kadir gecemiz mübarek olsun .Rabbim bu gecenin feyzinden ,bereketinden ,nurundan,mükafatından istifade etmeyi hepimize nasip etsin.
Ramazanın ayının başından beri yapmaya niyetlendiğim Güllaç'ı fırsat bulup yaptım.Osmanlı mutfağında önemli bir yeri olan güllaçın yapımında gülsuyu kulanılır fakat ben o şekilde sevmediğim için koymadım.
Güllaç markası olarak Saffet Abdullah'ı tercih ediyorum.
MALZEMELER
1 paket güllaç
2,5 litre süt
800 gr toz şeker (4 su bardağı)
1 paket şekerli vanilin
İçi için:
File badem,
Üzeri için:
Toz yeşil fıstık,ince çekilmiş ceviz,kiraz şekerlemesi
YAPILIŞI
Süt ve şekeri kaynatın,Ilık hale geldiğinde dikdörtgen borcama güllaç yaprağını kırarak yerleştirin.(Süt mutlaka ılık olmalı).Sütle ıslatın.Her kata file badem serpiştirin.Bu işlemi güllaç yaprakları bitene kadar tekrarlayın.Kalan şekerli sütü en üstüne dökün.Yapraklar tüm şekerli sütü çekecektir.Üzerini dilediğiniz gibi cevizle ,fıstık tozuyla kiraz şekerlemesiyle süsleyin.
Cevizi içine koymanızı önermiyorum.Güllaçın rengini karartıyor.
Buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra servis edin.
AFİYET OLSUN.
GÜLLAÇ
Kadir gecemiz mübarek olsun .Rabbim bu gecenin feyzinden ,bereketinden ,nurundan,mükafatından istifade etmeyi hepimize nasip etsin.
Ramazanın ayının başından beri yapmaya niyetlendiğim Güllaç'ı fırsat bulup yaptım.Osmanlı mutfağında önemli bir yeri olan güllaçın yapımında gülsuyu kulanılır fakat ben o şekilde sevmediğim için koymadım.
Güllaç markası olarak Saffet Abdullah'ı tercih ediyorum.
MALZEMELER
1 paket güllaç
2,5 litre süt
800 gr toz şeker (4 su bardağı)
1 paket şekerli vanilin
İçi için:
File badem,
Üzeri için:
Toz yeşil fıstık,ince çekilmiş ceviz,kiraz şekerlemesi
YAPILIŞI
Süt ve şekeri kaynatın,Ilık hale geldiğinde dikdörtgen borcama güllaç yaprağını kırarak yerleştirin.(Süt mutlaka ılık olmalı).Sütle ıslatın.Her kata file badem serpiştirin.Bu işlemi güllaç yaprakları bitene kadar tekrarlayın.Kalan şekerli sütü en üstüne dökün.Yapraklar tüm şekerli sütü çekecektir.Üzerini dilediğiniz gibi cevizle ,fıstık tozuyla kiraz şekerlemesiyle süsleyin.
Cevizi içine koymanızı önermiyorum.Güllaçın rengini karartıyor.
Buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra servis edin.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder