28 Ağustos 2012 Salı

0

KABAKLI KİŞ


MALZEMELER
3 adet kabak
1 çimdik tuz
4 sap taze soğan
Yarım demet dereotu
Karabiber
Sıvı yağ

Hamuru için:
Yarım paket oda sıcaklığında margarin
1 adet kabartma tozu
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı silme tuz
Aldığı kadar un (yaklaşık 2-2-5 su bardağı )

Üzeri için:
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı süt
1 su bardağı kaşar peynir rendesi

YAPILIŞI
Tavada ufak ufak doğradığınız taze soğanları ve rendelenmiş kabakları sıvı yağda suyunu çekene kadar soteleyin.Daha sonra bir çimdik tuz ve dereotunu ilave edip karıştırın.Ocaktan alın.
Hamur malzemelerini karıştırıp yoğurun.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.Yarım saat buzdolabında dinlendirin.
Tart kalıbınızı yağlayın(24 cm) Hamuru içine yayın.Hazırladığınız kabağı üzerine yayın.Ayrı bir yerde yumurtayı ve sütü çırpın.Kabakların üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin.Üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirip tekrar fırına koyun.Kaşarlar eriyip üzeri kızardığında fırından alın.Ilık olarak servis yapın.

AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top