30 Haziran 2013 Pazar

0

FIRINDA KUZU ETLİ PATATES

 Malzemeler:
* 350 gr kuzu parça et
* 4-5 tane iri doğranmış patates
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1 yemek kaşığı salça
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1 kase ayıklanmış arpacık soğan
* 7-8 diş sarımsak
* 7-8 tane çeri domates
*1 tane kara biber
* 4-5 tane yeşil biber
* Tuz, tane karabiber, pul biber, kekik
* 1 tane defne yaprağı
 Yapılışı: Kuzu etli patates yemeğini yapmak için öncelikle etleri bir tencere koyun kapağını kapatın suyunu çekene kadar pişirin,piştikten sonra içine biraz tereyağ ve soğanları koyun kavurun, diğer tarafta patatesleri,biberleri az yağda biraz kızartın, fırın tepsisine patatesleri,etleri,biberleri dizin üzerine domatesleri, tane karabiberi,tuzu,defne yaprağını,arpacık soğanları,isteğe göre pul biberi ve kekik koyun üzerine 1 su bardağı suyu salça ile ezin ve üzerine dökün 180 derecede suyunu çekene kadar fırında pişirin,sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
 NOT:
* Etli patates yemeği çok lezzetli bir yemektir.
* Et miktarını artırabilirsiniz.
* İsteyen patatesleri kızartmadan koyabilirsiniz.
* İçine koyacağınız et kuzu eti olursa daha lezzetli olur.
* Tuz,ve baharat,yağ miktarları size kalmıştır.
* Yemeğin bol soğanlı olması lezzet kadar.
* Tane karabiber ve defne yaprağı çok hoş bir koku veriyor.
* İsteyen bunları koymayabilir.
* İsteyen havuç ilave edebilir.
* Dolmalık renkli biberler kullanabilirsiniz.
* Domates miktarını azaltabilirsiniz.
* Suyu na göre domates koyabilirsiniz.
* Yemek çok sulu olmamakla beraber susuzda olmayacaktır.
* Yemek fırından çıkınca 10 dk. dinlendirirseniz daha lezzetli olur.
* Başka et yemekleri için Tık tık

SİYAH İNEKTEN BEYAZ SÜT ALINMAZ.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top