29 Haziran 2013 Cumartesi

0

Nane kat kat ki ( kat katlı ekmek

Bismillahirrahmanirrahim
Onlar, iman etmiş ve gönülleri Allah’ın zikriyle sükûnete ermiş olanlardır. Şunu iyi bilin ki; kalpler ancak Allah’ı  zikretmekle, anmakla huzura kavuşur!.. (RAD Suresi, 28.Ayet) 

Sevgili okuyucu bugün sizlere diyarbakırın çok güzel bir böreğinin tarifini vereceğim bu böreği hem kahvaltılarımızda hemde öğün olarak da yapıp yiyoruz mutlaka denemenizi isterim tiryakisi olursunuz bu böreğin hamurunu biz genelde ev de yoğuruyoruz ama çalışan ve o imkanı olmayanlar hazır yufkadan yapabilirler işte tarifim

malzemelerimiz
1 kilo un
1 tatlı kaşığı tuz
250 gr tereyağı veya margarin (SIVIYAĞDA KULLANABİLİRSİNİZ)
aldığı kadar su
yapılışı
hamurumuzu normal bir hamur gibi yoğuralım 10 dakika dinlendirelim hamurumuzdan istediğimiz büyüklükte bezeler yapalım tezgahta oklavayla ince açalım tereyağımızı eritelim fırça yardımıyla üzerine sürelim hamurumuzu bohça katlar gibi katlayalım katlarken katlarına yağ sürelim tüm hamurumuzu bu şekilde tamamlayalım biz sacın üzerinde pişirdik teflon tavada da pişirebiliriz afiyet olsun biz bu şekil yaparız urfada arasına toz şeker serperek yapılıyor 2 türlüsü de çok güzel ama benim tercihim bu 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top