27 Haziran 2013 Perşembe

0

TAVUKLU ERİKLİ BAMYA

 Malzemeler:
* 500 gr ayıklanmış bamya
* 2 tane yemeklik doğranmış tavuk göğsü
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 10 diş sarımsak
* 4-5 tane yeşil veya kırmızı erik
* 1 kase kabukları soyulmuş küçük küçük doğranmış domates
* 2 tane doğranmış yeşil biber
* 1 tane doğranmış kırmızı biber
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* 1 yemek kaşığı salça
* Tuz
* 3-4 tane limon tuzu 
* 1 tane limon suyu

Yapılışı: Ayıkladığınız bamyaları üzerinde limon suyu dökerek bekletin, geniş bir tencerede yağın içinde soğanları kavurun, tavukları atın kavurmaya devam edin, salçayı koyun yeniden kavurun, üzerine bamyaları, domatesleri, biberleri erikleri,sarımsakları, tuzu ilave edin kapağını kapatın, kendi suyunu bırakmasını bekleyin, kendi suyunu bırakıp bamyalar sararınca üzerini örtecek kadar sıcak su ve tuz koyun pişmeye bırakın ekşisi az ise pişmesine yakın limon tuzu koyun pişince altını kapatın sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...

NOT:
*Bamyaları ayıklamadan önce yıkayın sonra kurumasını sağlayın kuruyunca ayıklayın.
* Bamyaların başını kubbe yapar gibi ayıklayın
* Ayıklayın bamyaların üzerine limon sıkarak bekletin.
* Limonsuz bekletirseniz kararır.
* Erik koyduğunuzda bamyanın daha mayhoş bir ekşi olur.
* Eriğin ekşisi yetmezse biraz limon tuzu ekleyebilirsiniz.
* Bamyaya tavuk eti çok yakışıyor.
* İsteyen kuşbaşı etli veya kıymalı yapabilirsiniz.
* İsteyen içine 1 avuç haşlanmış nohut koyabilir.
* Sarımsak bol olursa daha lezzetli olur.
* Tuz,yağ,sarımsak ve ekşi miktarları size kalmıştır.


GECENİN UZUNLUĞUNU HASTALAR BİLİR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top