Bütün Lahana Dolması Malzemeleri
- 1,5 KİLOLUK LAHANA
Dolma harcı için
- 1 SU BARDAĞI PİRİNÇ
- 1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
- 1
YEMEK KAŞIĞI İSOT VEYA PULBİBER - 1 KAHVE FİNCANI NAR EKŞİSİ
- ARZUYA GÖRE KARABİBER NANE
- 1 BÜYÜK KURU SOĞAN
Üzeri için
- YARIM LİMON
- 1 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
Bütün Lahana Dolması Yapılışı
- LAHANAMIZIN
KÖK KISMINI KESİYORUZ. - 2,3 YAPRAK ÜZERİNDEN ALIYORUZ.
- KAPAK YAPMAK İÇİN LAHANAMIZIN İÇİNİ BIÇAKLA ÖNCE YUVARLAK DAİRE ŞEKLİNE DİBİNİ DELMEDEN KESİYORUZ.
- 1 YEMEK KAŞIĞI YARDIMIYLA BIÇAK VE KAŞIĞI KULLANARAK İÇİNİ OYUYORUZ.
- DOLMA HARCIMIZI HAZIRLIYORUZ İÇİNE DOLDURUYORUZ.
- AYIRDIĞIMIZ YAPRAKLARI ÜZERİNE KAPAK YAPIYORUZ.
- AYNI EBATTA BİR TENCEREYE YERLEŞTİRİYORUZ.
- ÜZERİNE BİR TABAK KOYUP TUZUNU ve LİMONUNU KOYUYORUZ.
- LAHANANIN YARISINA GELECEK ŞEKİLDE SUYUNU KOYUP PİŞİRİYORUZ.
- NORMAL PİŞİRDİĞİMİZ DOLMANIN 1 KAT FAZLASI KISIK ATEŞTE PİŞİRİYORUZ.
- PİŞEN DOLMAMIZIN KALAN SUYUNU SÜZÜYORUZ.
- TENCERENİN AĞZINA BİR TABAK KOYUP TERS ÇEVİRİYORUZ.
- DİLİMLEYİP SERVİS YAPIYORUZ.
AFİYET OLSUN…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder