15 Ağustos 2013 Perşembe

0

Çikolatalı ve Fındıklı Kurabiye


 İşte kendinizi ödüllendireceğiniz, bol kalorili yumuşak bir kurabiye tarifi =))

Malzemeler:
1 pk margarin.
1.5 su bardağı purda şekeri
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt (kurabiyenin yumuşak olması için)
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı kırılmış fındık
1 çay bardağı kırılmış bitter
Aldığı kadar un

Yapılışı herkesin bildiği gibi, sadece hamuru streç folyoya sararak buzlukta biraz donmasını bekleyin, daha sonra kurşun kalem kalınlığında keserek 175 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin ve fırını kapatıp 15 dk daha açmayın. Saklama kabına koyarsanız 1 hafta dayanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top