15 Ağustos 2013 Perşembe

0

FİNCANDA RAMAZAN TATLISI GÜLLAÇ

Malzemeler:
* 1 paket güllaç
* 1 litre ılık süt.
* 2 su bardağı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 5-6 damla gül suyu
* 1 su bardağı ince dövülmüş ceviz


Üzeri İçin:
* İri ceviz parçaları
* Vişne taneleri
* Taze nane yaprakları

Yapılışı: Güllaç yapmak için öncelikle şekeri sütün içinde eritin,sütün sıcaklığı ılık olmalıdır. Sütü büyük bir tepsiye dökün güllaç yapraklarını sütün içine batırın yumuşasın, yumuşayan güllaç parçalarını fincanın içine kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirin ortasına cevizli tarçın koyun ve kapatın ters çevirin tepsinize dizin, diğer güllaç yaprakları aynı şekilde yapın kalan sütü üzerine dökün ve süsleyin,buzdolabında 1-2 saat bekletin ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Güllaç en hafif sütlü tatlılardandır.
* Süt miktarını kendinize göre artırabilirsiniz.
* Şeker miktarı,gül suyu ve tarçın miktarları size kalmıştır.
* Güllacı isterseniz tepsiye kat kat yapabilirsiniz.
* Üzerini süslemek size kalmıştır.

AKSAYANLA AKSAK, SUYA GİDENLE SUSAK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top