Malzemeleri
hamuru için
-1 su bardağı pudra şekeri
-1 çay bardağı antep fıstığı
-1 paket kabartma tozu
-1 paket 250 gr lık margarin oda sıcaklığında
-3 yemek kaşığı yoğurt
aldığı kadar un
üzeri için
1 çay bardağı antep fıstığı
yapılışı
tüm malzemeleri derin bir kapta güzelce yoğuruyoruz.
-Ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam ediyoruz.
fıstıklarımızı hamurumuzun içine atıyoruz.
-Bu şekilde bir kere daha yoğuruyoruz.
-Hamurumuzdan büyük parçalar koparıp elimizle biraz bastırdıktan sonra bir su bardağıyla bastırıp yuvarlak şekiller yapıyoruz daha sonra su bardağının bir tarafıyla her 1 yuvarlağı 3 parçaya ayırıyoruz mekik şekli gibi kesiyoruz.üzeri için ayırdığımız fıstığımızı 1 tabağa dökelim kurabiyelerimizin 1 tarafını fıstıklara batırıp
-Bu şekilde yaptığımız kurabiyelerimizi yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz.
-175 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
-Kurabiyeler biraz dinlenip soğuduktan sonra servis yapalım afiyet olsun




Hiç yorum yok:
Yorum Gönder