26 Ağustos 2013 Pazartesi

0

GÜLLÜOĞLU BAKLAVANIN POĞAÇA SIRLARINI ÖĞRENDİK

 Sevgili blog yazarı arkadaşlarım ve canım izleyenlerim. Güllüoğlu Baklavanın 23.Ağustos cuma günü poğaça yapımı workshop'u çok güzel ve eğlenceli geçti, bizlerle asırlık poğaça sırlarını paylaştıkları için gönülden bir kez daha Sayın B.Fatih Güllüoğlu beye marka danışmanı Canan hanıma ve ustalarımıza teşekkür ediyorum.
Malzemeler:
* 1 kg beyaz un
* 3 tane yumurta sarısı
* 600 gr yağ(tereyağ veya margarin)
* 50 gr  toz krem şanti
* 60 gr toz şeker
* 25 gr tuz
* 200 cc su
* 40 gr maya(istediğiniz bir maya)

İçi İçin:
* Kaşar peyniri
* Beyaz peynir
* Lor peyniri
* Ezilmiş patates
* Küçük küçük doğranmış siyah zeytin(hazır alabilirsiniz)

Üzeri İçin:
* 2 tane çırpılmış yumurta sarısı
* Tercihe göre susam ve çörek otu
* Çatal(iz yapmak için)
Yapılışı: Elenmiş tezgahınıza koyun ortasını açın bütün malzemeyi içine koyun elinize yapışmayacak duruma gelene kadar yoğurun, 30 dk. dinlenmesi için bir tarafta bekletin, dinlenen hamuru uzun şeritler haline getirin
uzun şeritlerden elinizin kenarı ile küçük parçalar haline getirin, küçük parçaları eki elinize alın elinizin altında yuvarlayın arada ellinizdeki hamurları yer değiştirerek yuvarlayın, yuvarlakların eşit olmasına dikkat etmek gerekir, fazla olan yuvarlaklardan elinizin kenarı ile fazlalığı alın, içine koyacağınız içi ve şekli kafanızda ayarlayın uzun ve susamlı, yuvarlak içi boş yada tam pastane poğaçası yapın, arasına malzemeyi koyduktan üzerine yumurta sürün mayalanması için 30 dk. daha bekleyin 180 derecede ısıtılmış fırında şişip kızarana kadar pişirin, poğaçalar ılındıktan sonra servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Güllüoğlu poğaçalarının püf noktaları yağında olduğuna eminim.
* İçine koyulan krem şanti güzel değişik tat veriyor.
* Hamura nazik davranmak gerekiyor.
* Mayalanma sürelerini atlamayın.
* Poğaçaların şekillerine göre tezgahta veya tepside yumurta sürün.
* Elinizin dış tarafı ile kesme işlemini yapın.
* Uzun poğaçalarda kapanma yerini yuvarlayarak alt kısma getirin.
* Normal poğaçalarda önce harçı koyun sora parmaklarınızla harcın etrafını bastırın, avuç içinizle bastırın
* Bazı pohaçalara susam konulur bazılarına çatalla iz yapılır.
* Susam ve çatalla yapılan izler yumurta sürüldükten sonra yapılır.



AĞACA ÇIKAN KEÇİNİN,DALA BAKAN OĞLAĞI OLUR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top