19 Ağustos 2013 Pazartesi

0

Köz patlıcanlı tepside kebap




Sevgili okuyucu bizim doğuda bilhassa urfada kebap çok önemli ve çok yapılır kebaba alternatif olarak da evlerde kebap kadar lezzetli olan tepsi kebaplarımız oluyor daha kolay uğraşmadan kebabın nerdeyese aynısı gibi yapıyoruz sizlere de tavsiye ediyorum işte tarifim
malzemelerimiz
300 gr yağlı kıyma
5 adet domates
8 adet dolmalık acı biber
2 adet patlıcan
yapılışı
orta boy 1 tepsimize biberlerimizi 2 veya 3 parçaya bölüp yerleştirelim üzerine etimizi koyup bastıralım tepsimizin kenarına domateslerimizi 4 parçaya bölüp yerleştirelima  evdeki fırınımızda veya  çarşı fırınında pişirelim patlıcanlarımızı ayrıca közleyelim soyalım yemeğimizin yanında dürüm yaparken közlenmiş patlıcanı domatesi kuru soğanı ve eti koyup yiyelim afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top