Gaziantep Lebeniye Çorbası
- 1 SU BARDAĞI PİRİNÇ
- 1 SU BARDAĞI NOHUT
- 350 GR KUZU VEYA KOYUN ETİ
- ÜZERİ İÇİN
- 1 BÜYÜK KASE DOLUSU SÜZME YOĞURT
- 1 ÇORBA KAŞIĞI UN
- YAĞ SOSU İÇİN
- 2 YEMEK KAŞIĞI SADEYAĞ VEYA TEREYAĞI 1 YEMEK KAŞIĞI NANE
Gaziantep Lebeniye Çorbası Yapılışı
- AKŞAMDAN SUYA KOYDUĞUMUZ NOHUTU KUZU ETİNİ TENCEREDE PİŞİRİYORUZ.
- PİŞEN YEMEĞİMİZE YIKADIĞIMIZ PİRİNCİ İLAVE EDİYORUZ.
- PİRİNÇLER PİŞENE KADAR KAYNATIYORUZ.
- PİŞEN YEMEĞİMİZİN ÜZERİNE 1 YUMURTA SARISIYLA 1 ÇORBA KAŞIĞI UNUMUZU ÇIRPIYORUZ YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDEREK .KAYNAYANA KADAR KARIŞTIRIYORUZ
- 5 DAKİKA KADAR KAYNAYAN YEMEĞİMİZİ ATEŞTEN ALIYORUZ.
- ÜZERİNE YAĞDA YAKTIĞIMIZ NANELİ SOSUMUZU DÖKÜYORUZ.
NOT: ETİNİ İSTER PİŞİRMEDEN KÜÇÜK DOĞRAYIN İSTER PİŞİRDİKTEN SONRA DİDİKLEYİN.
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder