15 Ağustos 2013 Perşembe

0

KUZU ETLİ ANTEP LEBENİYE ÇORBASI




Gaziantep Lebeniye Çorbası
  • 1 SU BARDAĞI PİRİNÇ
  • 1 SU BARDAĞI NOHUT
  • 350 GR KUZU VEYA KOYUN ETİ
  • ÜZERİ İÇİN
  • 1 BÜYÜK KASE DOLUSU SÜZME YOĞURT
  • 1 ÇORBA KAŞIĞI UN
  • YAĞ SOSU İÇİN
  •  2 YEMEK KAŞIĞI SADEYAĞ VEYA TEREYAĞI 1 YEMEK KAŞIĞI NANE
Gaziantep Lebeniye Çorbası Yapılışı
  • AKŞAMDAN SUYA KOYDUĞUMUZ NOHUTU KUZU ETİNİ TENCEREDE PİŞİRİYORUZ.
  • PİŞEN YEMEĞİMİZE YIKADIĞIMIZ PİRİNCİ İLAVE EDİYORUZ.
  • PİRİNÇLER PİŞENE KADAR KAYNATIYORUZ.

  • PİŞEN YEMEĞİMİZİN ÜZERİNE 1 YUMURTA SARISIYLA 1 ÇORBA KAŞIĞI UNUMUZU ÇIRPIYORUZ YAVAŞ YAVAŞ  İLAVE EDEREK .KAYNAYANA KADAR KARIŞTIRIYORUZ

  • 5 DAKİKA KADAR KAYNAYAN YEMEĞİMİZİ ATEŞTEN ALIYORUZ.
  • ÜZERİNE YAĞDA YAKTIĞIMIZ NANELİ SOSUMUZU DÖKÜYORUZ.
NOT: ETİNİ İSTER PİŞİRMEDEN KÜÇÜK DOĞRAYIN İSTER PİŞİRDİKTEN SONRA DİDİKLEYİN.

AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top