17 Ağustos 2013 Cumartesi

0

Kıymalı kemikli parça etli güveç




Bismillah her hayrın başıdır diyelim ve yine güzel memleketim diyrbakırdan farklı bir güveç tarifi vereyim sevgili okuyucu işte bu enfes tarifim
malzemelerimiz
300 gr kemikli parça et
200 gr orta yağlı kıyma et
1 çorba kaşığı sadeyağ veya tereyağı
10 adet acı yeşil veya kırmızı biber
1 adet kuru soğan
8 diş sarımsak
7 adet domates
yeteri kadar tuz
yapılışı
parça ve kıyma etimizi güveç kabımıza koyalım üzerine doğradığımız soğanımızı biberlerimizi koyalım sarımsaklarımızı bütün olarak ilave edelim yağımızı koyalım üzerine doğradığımız domateslerimizi koyup tuzumuzu üzerine dökelim ben çarşı fırınına gönderip pişirtiyorum siz evdeki fırınınızda pişirebilirsiniz çok çok güzel oluyor afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top