29 Ekim 2013 Salı

0

Boş Kaburga

Sevgili okuyucu bu tarifim taa bayramda misafirime yapmıştım şimdi bu hoş tarifi yazmaya çalışacağım işte tarifim
malzemelerimiz
1 kilo kaburga
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sıvıyağ
pilav için
3 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytin yağı
yeteri kadar tuz
yapılışı
kaburga etimizi düdüklü veya tenceremize koyalım üzerini geçecek kadar su koyup et yumuşayana kadar pişirelim pişen etimizi 1 tepsiye alalım üzerine karıştırıp hazırladığımız salça sıvıyağ karabiber tuz ve yoğurdu sürelim 200 derece ısııtığımız fırınımızda kızarıncaya kadar bekletelim pilavımızı ölçüsüne göre pişirelim kızarmış etimizi pilavın üzerine koyup servis yapalım afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top