25 Ekim 2013 Cuma

0

Revani


 
Canım bloğum benim...
Nasılda özlemişim bir şeyler yazmayı...
Derslerim başladığı için çok vakit ayıramıyorum. Yazılacak o kadar çok şey birikti ki anlatamam.
 
Aslında kısa kısa da olsa yazmaya çalışayım, diyorum. Ancak fırsat olmuyor.
 
Neyse bugün de böyle olsun biraz ağzımız tatlansın bakalım...
 
Kendimi en yakın zamanda affettireceğim ;)
 
(Bu tatlı bayramda görücüye çıkmış ve tam not almıştır. Bilgilerinize sunulur.)
 
Malzemeler
 
4 adet yumurta

2 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı irmik
2 su bardağı şeker
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Alabildiği kadar un (Ben yaklaşık 3-3,5 su bardağı koydum)

Üzeri için
1 su bardağı su

Süslemek İçin
Hindistan Cevizi

Şerbeti
3,5 su bardağı seker
4,5 su bardağı su
Limon


Hazırlanışı
 
Önce şerbetimizi hazırlayalım. Su ve şekeri karıştırıp, kaynatacağız.
Kıvama gelince limon suyunu ekleyip 3-4 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Biraz soğuduktan sonra buzdolabına konulabilir. 
 
 
Hamuru için yumurta ile şeker iyice çırpılır. İçine yoğurt ve irmikte eklenerek iyice karıştırılır. En son un, kabartma tozu ve vanilya karıştırılarak eklenir.
Unuttum sanmayın tarifimizde yağ yok -yağ da koyarsak, kek olur zaten-.
 
Koyu kek kıvamında bir hamur olacak, çok sert yapmayın.
 
Fırın tepsisinin altını margarinle iyice yağlıyoruz. Önceden ısıtılmış, 170 derecelik fırında  üzeri iyice kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
 
Fırından çıkar çıkmaz, 1 su bardağı suyu kaşıkla her tarafına gelecek şekilde döküyoruz.
Sonrasında da azar azar soğuk şerbetini veriyoruz.
 
Biraz şerbetini çekip kendine gelince (ılıkken), dilimleyip, üzerini hindistan cevizi ile süslüyoruz.
 
Afiyet, bal, şeker olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top