Sevgili okuyucu bayramda çok tatlı yemekten bayramdan sonra pek tatlı yapmadım eltimin gelini sevgili Gamzemiz bu güzel pastayı bizim için yapmıştı Gamzeye çok teşekkürler bu kadar zahmete karşılık bugün artık kendimizi ödüllendirelim ince bir dilim yiyerek işte tarifimiz
malzemelerimiz
pandispanyası için
4 adet yumurta
1 buçuk su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı su
1 kahve fincanı süt
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
2 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
üzeri için
3 paket pasta kreması
3 adet muz
süslemek için
hazır çikulata sosu
file badem
yapılışı
1 derin kabın içine yumurtaları ve şekerimizi koyup iyice çırpalım kekin kalan malzemelerini ilave edip çırpalım büyük boy kelepçeli veya o ebatta 1 tepsimize yağlı kağıt koyup hamurumuzu tepsimize boşaltalım önceden 200 dereceye getirdiğimiz fırınımızda pişirelim pişen kekimiz soğuduktan sonra ortadan ikiye ayıralım alt katına muz dilimlerimizi dizelim üzerine ölçüsüne göre hazırladığımız pasta kremamızdan yeteri kadar koyalım diğer kek parçasını üzerine koyalım kalan kremamızı pastamızın her tarafına sürelim üzerine muzlarımızı dizelim çikulata sosumuzla süsleyelim file badem serpelim pastamız hazır afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder