26 Şubat 2008 Salı

0

PEZİK MÜCVERİ


BU MÜCVERİ BİZE İSTANBUL'DAN MUNİSE ARKADAŞIMIN ANNESİ YAPMIŞTI. ONDAN ÖĞRENDİM
ŞİMDİ BENDE FIRSAT BULDUKÇA YAPIYORUM GEÇEN GÜN PAZARDA TAZECİK PAZILARI GÖRÜNCE HEMEN ALDIM VE YAPTIM
ORADA ÇOK GÜZEL BİR ARKADAŞLIĞIMIZ VARDI. ÇOK GÜZEL GÜNLERDE GEÇİRDİK ACI TECRÜBELERDE YAŞADIK BEN GENELLİKLE GÜZEL GÜNLERİ HATIRLAMAYA ÇALIŞIYORUM. AMA MAALESEF BAZEN ARKADAŞLIKLARIN KIYMETİNİ BİLEMİYORUZ.
TARİFE GELELİM BİZ BUNU ÇOK SEVEREK YERDİK VE ZEYTİNYAĞLI SARMALARA BİLE BAKMADAN BUNU TERCİH EDERDİK. BU BİLDİĞİM KADARIYLA KARADENİZ BÖLGESİNE AİT BİR YEMEK İNTERNETTE BİRAZ ARAŞTIRDIM VE BU YEMEĞİN ADININ PEZİK MÜCVERİ OLDUĞUNU ÖĞRENDİM.
KARADENİZLİLER PAZIYA PEZİK DİYORLARMIŞ.
MALZEMELER
1 demet pazı
1 adet kuru soğan
1 kahve fincanı pirinç(haşlanacak)
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
nane
karabiber
tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI:Pazıları yıkadıktan sonra haşlayıp, ince ince doğruyoruz. Pazıları derince bir kaba alıp un, yumurta, tuz, karabiber, küp küp doğranmış soğan ve nane ilave ederek karıştırıyoruz. Pirinci haşlayıp suyu çektirdikten sonra pazılı karışıma ilave ediyoruz. Teflon tavaya bir miktar sıvıyağ koyuyoruz. Yağ kızınca hazırladığımız karışımı tavaya kaşıkla düzelterek yayıyoruz. Mücveri kızartırken tavayı yavaş yavaş sallayarak mücverin tavaya yapışmasını önlüyoruz. Mücverin bir yüzü kızarınca bir kapak yardımı ile diğer yüzünü çevirerek her iki yüzünü de kızartıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top