4 Mart 2008 Salı

0

ÇORBA YE# 32- KUZU SORPASI





SEVGİLİ LAMA ARKADAŞIMIZIN HAZIRLADIĞI ETKİNLİĞE ÇOK GÜZEL BİR KONU SEÇMİŞ BİZ TÜRK HALKI OLARAK ÇORBAYI ÇOK TÜKETİYORUZ. BENDE ETKİNLİĞE TATARLARA AİT GELENEKSEL BİR ÇORBAYLA KATILMAK İSTEDİM LAMA ARKADAŞIMIZA BAŞARILAR DİLİYORUM VE BURADAN SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM


BU ÇORBAYI ANNEM YAPARDI. BUGÜN BENDE DENEDİM.ÇOK GÜZEL OLDU.
KUZU SORPASI
Kemikli yarım kilo kuzu eti tencerenin içinde suda haşlanır. Bir kasede bir çorba kaşığı un ve iki çorba kaşığı yoğurt çırpılır. Haşlanmış etin suyu süzülür ve etler kemiklerinden ayrılıp ditilir .Süzülen et suyuna etler eklenip ve unlu yoğurtlu karışım içine devamlı karıştırılarak dökülür. Tuz ilave edilir. Üç dakika kadar hafif ateşte karıştırılarak kaynatılır. Sonra tencere ateşten indirilir.
Bir tavaya iki çorba kaşığı kadar sıvı yağda, üç tane taze soğanın yeşil yapraklarıyla beraber doğranarak hafif ateşte kavrulur. Yeşil nane yaprakları tavaya atılır.( bende taze nane yoktu ben kuru nane ekledim)Tava ateşten hemen alınır. Hazırlanan sos çorbanın üzerine dökülür. Kuzu sorpamız servise hazırdır.
Bu çorba tatarlara ait bir çorba olarak biliyordum ama çoğu kişi tarafından yapılıyormuş.. .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top