28 Aralık 2008 Pazar

0

DALYAN KÖFTE



SENELERDİR YAPTIĞIM AMA DAHA ÖNCE BİR TÜRLÜ BLOĞUMA EKLEMEK NASİP OLMAMIŞTI. KARDEŞİM GELDİ
BU KÖFTE KARDEŞİMİN EN SEVDİĞİ YEMEKTİR. HATİCE GELDİĞİ İLK GÜN BU KÖFTEYİ YAPARIM DÜNDE ÖYLE YAPTIM ÇOKDA GÜZEL OLDU . YAPILIŞI ÇOK KOLAY VE MİSAFİRLER İÇİN DEĞİŞİK BİR YEMEK OLUYOR AMA MİSAFİRLERİNİZ PİŞMİŞ HAVUÇ VE YUMURTA DÜŞMANI DEĞİLSE ... İSTANBUL'DA BİR KERE ARKADAŞLARIMA YAPMIŞTIM AMA DİDİKLEYİP DİDİKLEYİP BIRAKTILAR O ZAMAN ÇOK ÜZÜLMÜŞTÜM
GELELİM TARİFE
YARIM KG KIYMA
TUZ
KARABİBER
KİMYON
EKMEK İÇİ
İÇİ İÇİN
4 YUMURTA
2 HAVUÇ HAŞLANACAK
HAŞLANMIŞ BEZELYE
KÖFTE YOĞRULUR MASAYA YAĞLI KAĞIT SERİLİR KÖFTE HARCI MERDANEYLE AÇILIR ÜZERİNE İLK ÖNCE BEZELYELER SERİLİP YUMURTA VE HAVUÇLAR DİZİLİR VE KAĞIT YARDIMIYLA RULO SARILIR. EK YERİ AŞAĞIYA GELECEK ŞEKİLDE TEPSİYE YERLEŞTİRİLİR. ÖNCEDEN 200 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA ÖNCE ÜZERİNE YAĞLI KAĞIT ÖRTEREK PİŞMESİNE YAKIN KAĞIDI KALDIRARAK KIZARMASI SAĞLANIR
KARDEŞİMİN SÖYLEDİĞİNİE GÖRE AFİYETLE YENİR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top