16 Nisan 2009 Perşembe

0

PORTAKAL REÇELİ




TARİFİNİ NİHAYET ANNEMDEN ALDIM. YAPILIŞI KOLAY AMA BİRAZ AŞAMALI
Portakal Reçeli
1 kg iri yafa portakal
1 kg şeker
1 limon
Yapılışı:
Portakalları kabuklarını doğrayıp yıkayıp bol suyla ateşe koyun.
5-10 dakika kaynatıp portakalları süzün.
Bu işlemi 5 defa tekrarlayın.
portakallar yumuşayıncaya ve acılığı gidinceye kadar.
Son kaynatmadan sonra kaynar sudan çıkarıp hemen soğuk suya atın.
soğutun.
Şekeri üzerine örtecek kadar su koyup koyulaşınca kadar kaynatın. Koyulaşınca portakal kabuklarını şuruba ekleyin.
Reçel kıvamına gelinceye kadar orta hararetli ateşte kaynatın..
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top