Çerkez tavuğu en sevdiğim mezelerden biridir. Tarifi annemden, yapımı da o kadar zor değil ama tadı mükemmel.
malzemeler
1 küçük boy tavuk
1 su bardağı ceviz içi
3 dilim bayat ekmek içi
3 tatlı kaşığı tozkırmızı biber
2 tatlı kaşığı karabiber
2 ym kaşığı zeytinyağ
1 avuç maydonoz yaprağı
3 tane sarımsak
tuz
hazırlanışı
Tavuk haşlanır etleri küçük küçük parçalara ayrılır servis tabağına alınır. Islatılıp sıkılmış ekmek içi, ezilmiş sarımsak, z.yağ ve çekilmiş ceviz içi karıştırılır baharatları tuzu eklenir tavuk suyu azar azar eklenerek boza kıvamına getirilir. Tavukların üzerine yayılır bıçakla düzeltilir. Maydonoz yapraklarıyla süslenir.
kırmızı pancar salatası
daha öncelerde de yaptığım bu salatanın tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder