27 Haziran 2010 Pazar

0

kuşbaşılı taze bezelye


1 kilo bezelye
200 gr kuşbaşı et (istediğiniz et olabilir yada tavuk)
2 adet domates
1 adet patates
2 adet soğan
1 adet havuç (evde olmadığından kullanamadım)
4 ym kaşığı zeytinyağ
1 tutam dereotu ince kıyım
1 ym kasığı kekik
1 ym kaşığı salça
tuz,

hazırlanışı
Soğanları ve  havucu minik doğrayıp zeytinyağında soteleyin kuşbaşı etleri ekleyin kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup minik doğrayın etlere ekleyip biraz pişirin salçasını ekleyip birkaç saniye daha kavurun. Bezelyeyi ve küçük doğranmış patatesi, tuzunu kekiğini katıp üzerini 2 parmak geçicek kadar su koyup pişirin en son dereotunu ekleyip ocağın altını kapatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top