4 Haziran 2010 Cuma

0

el açması kıymalı patatesli kol böreği ve karışık mantar salatası

kızımın yaş günü partisinden menü 4
çok lezzetli bir börek hem kıyır hem yumuşak... el açması kıymalı patatesli kolböreği



hamur malzemeleri
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un

iç harcı
250 gr kıyma
3 adet haşlanmış patates
2 adet kuru soğan
2 ym kaşığı sıvıyağ
karabiber, tuz

ayrıca 250 gr margarin eritilmiş

haırlanışı
iç harcı için soğanlar minik doğranır. Kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur soğanlar eklenir yumuşayana kadar kavrulur. Rendelenmiş patatesler tuz karabiber katılır biraz daha pişirilir. Soğumaya bırakılır.

Hamur için malzemelerin tümü karıştırılır un azar azar eklenerek yoğrulur. Yumuşak bir hamur hazırlanr. 1 saat dinlendirilir. Hamur 12 eşit parçaya ayılır un serpilerek açılır üstüne eritilmiş margarin sürülür her tarafına yayılır. Kenarına iç harcı konulur ve yayılır rulo şeklinde sarılıp yağlanmış fırın tepsisine konur. Üzerine margarinli yumurta sarısı sürülür çörek otu serpilir. 180C de ısıtılmış fırında pişirilir.
karışık mantarlı salata



malzemeler
karışık mantar haşlanmış
biberli yeşil zeytin doğranmış
mısır
dere otu kıyılmış
dolmalık kırmızı biber doğranmış
kornişon turşu doğranmış
zeytinyağ
1 çay kaşığı karabiber
yarım limon suyu
tuz

hazırlanışı
Tüm malzemeler karıştırılır. Servis tabağına alınır üzeri maydonoz, bebe mısır turşusu, bebe turpla süslenir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top