27 Haziran 2010 Pazar
0
Her yerde yedim ama anneminkileri hiçbir köfteciye hatta benim yaptıklarıma bile benzetemem (kendimi de çaktırmadan övdüm :) o kadar güzel olur işte, anne eli değdiği için bilirim. İçinede öyle çok bişeyler koymaz ama olur işte....
kuru köfte
malzemeler
500 gr kıyma
1 avuç ufalanmış bayat ekmek içi
yarım demet maydonoz ince kıyım
2 ym kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 ym kaşığı kekik
tuz
Hepsini çok iyi yoğurun. Ceviz büyüklüğünde koparıp oval yapıp yassılaştırın. Sıvıyağda kızartın.
zeytinyağlı pirinç pilavı
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağ
3-4 ym kaşığı arpa şehriye
3,5 su bardağı su
1 adet tavuk bulyon (ben bu tür şeyleri aslında hiç kullanmam ama doğal dediler, bir kerelik kullandım bende)
hazırlanışı
Zeytinyağında arpa şehriyeler kavrulur rengi kahveye dönünce 3-4 kez iyice yıkanmış pirinçler eklenir 2-3 dakika kavrulur su ve bulyon ilave edilir su kaynayınca altı kısılır pişince kağıt havlu kapağın altına konur ve demlenmeye bırakılır.
kuru köfte ve zeytinyağlı pilav
Her yerde yedim ama anneminkileri hiçbir köfteciye hatta benim yaptıklarıma bile benzetemem (kendimi de çaktırmadan övdüm :) o kadar güzel olur işte, anne eli değdiği için bilirim. İçinede öyle çok bişeyler koymaz ama olur işte....
kuru köfte
malzemeler
500 gr kıyma
1 avuç ufalanmış bayat ekmek içi
yarım demet maydonoz ince kıyım
2 ym kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 ym kaşığı kekik
tuz
Hepsini çok iyi yoğurun. Ceviz büyüklüğünde koparıp oval yapıp yassılaştırın. Sıvıyağda kızartın.
zeytinyağlı pirinç pilavı
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağ
3-4 ym kaşığı arpa şehriye
3,5 su bardağı su
1 adet tavuk bulyon (ben bu tür şeyleri aslında hiç kullanmam ama doğal dediler, bir kerelik kullandım bende)
hazırlanışı
Zeytinyağında arpa şehriyeler kavrulur rengi kahveye dönünce 3-4 kez iyice yıkanmış pirinçler eklenir 2-3 dakika kavrulur su ve bulyon ilave edilir su kaynayınca altı kısılır pişince kağıt havlu kapağın altına konur ve demlenmeye bırakılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder