Kahvaltı soframızın hafif ve çok lezzetli turtası, ricotta peynirli kahveli pasta. Çok beğenilerek yendi. Ama servis tabağına alırken gereksiz yere çok hırpaladığım için şekli pek düzgün olmadı. Sizlere öneriyorum, nefis bir lezzet. Dışarıda yaşayanlar için çok zor değil ricottaya ulaşmak Türkiye'de de mutlaka büyük marketlerde kolay ulaşılır, bulunamazsa tatlı lorda kullanılabilir diye düşünüyorum özellikle tuzsuz kaşar loru, kıvamı aynı gibi geldi bana. Birde içinde jelatin var tutması için yaprak jelatin kullanmadım içeriği malum agar agarın bitkisel jelatinini kullandım olmasa olurmu bence olur :)
malzemeler
Kelepçeli kalıbın altını ve yanlarını kaplayacak kadar kedi dili bisküvisi
6 yaprak jelatin
100 ml kahve
500 gr ricotta
250 gr quark (yağlı süzme yoğurt)
50 gr şeker
1 pk vanilya şeker
250 ml krema
2 pk toz kremşanti
kakao
hazırlanışı
Bisküvileri hafif sütle ıslatarak kalıbın tabanına ve yanlarına dizin( yanlara dizeceklerinizin boylarını kalıba göre ayarlayıp kesin) Kremayla şantileri çırpın koyulaştığında diğer malzemeleri de ekleyip güzelce karıştırın. (jelatini tarifine göre hazırlayıp ekleyin) Bisküvilerin üzerine döküp buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Servis yapacağınız zaman üzerine kokao serpin.
Peynirli biberler, Bu kahvaltılığı arnavut bir arkadaşımdan öğrenmiştim biberler doğranıyor az yağda kavruluyor üzerine peynir serpiştiriliyor. Bu biberlerde aynı ama sunum farklı seçilciğimin tercihi bu yönde olmuş :) bende beğendim ve uyguladım. Ama kızartırken peynirler tavaya aktı gitti :) kızarttıktan sonra içini tekrar doldurdum.
malzemeler
ince çarliston biber
peynir
kızartmak için yağ
Hazırlanışı
Biberlerin içini temizleyin. Peynirle doldurun ve yağda kızartın. Bu kadar kolay ve basit bir okadarda lezzetli :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder