İster pilavla, ister püreyle, yada patates kızartmasıyla servis yapılabilecek nefis bir ana yemek. Herkezin bildiği ve mutlaka pişirdiği pratik bir yemeğimiz. Benimde mutfağımda pişer bu sefer patates kızartmasıyla servis yaptım. Arşivimde bulunması için ekliyorum.
malzemeler
500 gr kuşbaşı tavuk eti
2 adet kuru soğan
2 adet sivri/çarliston biber
2 adet olgun büyük domates
1 ym kaşığı salça
1/2 çay kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı karabiber
tuz
1 su bardağı su
3 ym kaşığı zeytinyağ
hazırlanışı
Soğanları yemeklik doğrayın. Zeytinyağında ince doğradığınız biberlerle kavurun. Yıkanmış tavukları ekleyin tavuklar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Küçük doğradığınız domatesleri ilave edin biraz pişirin salçayı da ekleyip beraber 1 dk kadar kavurun. Bahratları, tuzu ve suyu ekleyip 10 dk. kadar pişirin. İstediğiniz bir garnitürle servis yapın.
10 kasım 1938 Atatürk'ün edebiyete intikal ettiği ve Allah'a kavuştuğu gün. Rahmetle anıyoruz....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder