31 Ocak 2011 Pazartesi

0

Çocuğunuz İçin Nemlendirici Kullanıyor musunuz?

Hepimiz çocuğumuz için en iyisini isteriz. Yeni doğduğu zaman bebeğimizin bakımına özen gösteririz onlar için olan vücut yağları ile cildini nemlendirerek rahatlamasını ve günden güne büyüyen çocuğumuzun cilt yapısını daha hızlı yenilemesi için yardımcı oluruz. Ama genelde 1-2 yaşına gelince bu nemlendirme işlemini aksakmaya başlarız. Ben kızım doğduğu zaman nivea.nın bebek setini almıştım ve 2 yaşına kadar sadece bebe yağını kullandım.

Kızım 4.5 yaşında cildi benim gibi kuru ben bir taraftan onun cilt yapısına yardımcı olayım diye çocuklar için üretilen losyonları kullanıyorum bir taraftanda acaba doğru mu yapıyorum diye düşünüyorum. Küçük yaştan çocuğun cildini krem losyon vs. nemlendiricilere alıştırmak doğru mu? Ama sürmediğim zaman özellikle bacakları pul pul olup dökülüyor, o zaman nemlendiriciye ihtiyaç duyuyoruz çünkü kaşıntı yapıyor, kaşımaya başlayınca da cildini kabartıyor. 2 yaşından sonra Johnsons Baby losyon kullanmaya başladım nemlendirmesi oldukça başarılı bir losyon. Duştan sonra bütün vücuduna uyguluyordum artık buda bitti.

Şimdi ise canbebe'nin bebek losyonunu kullanıyorum 200ml. Çok güzel pudralı bir kokusu var cilde dağılımı çok kolay ve cilt tarafından kolayca emiliyor yağlı bir his bırakmıyor. İçinde gliserin ve E vitamini var bunlar kızımın cildini rahatlatmak için yetiyor. Kokusunu o kadar çok seviyorum ki bazen kendim bile kullanıyorum :)) 3 ürünün fiyatlarıda hemen hemen aynı.

Sizinde çocuğunuzun cildi kızım gibi pul pul dökülüyorsa ihmal etmeyin hafif bir nemlendirici kullanarak sorunu çözebilirsiniz.
0

Uzun Şifon Etekler


Uzun etekler geri donmustu. Simdilerde ise ici gosteren sifton etekler moda..

*vogue russia via lefashionimage

30 Ocak 2011 Pazar

0

Selülit Terliği {Anti Selülit Terlik}

Çarık Antiselülit Kırmızı Bayan

Trendyol'da yeni bir urun gordum: Hayzek Anti Selulit terligi. Ev icinde giyebileceginiz bu terlikle surekli yoku$ yukari yuruyormus gibi duran bacaklardaki selulitler azaliyormus. Iddia bu yonde. Ben kirmizi renginden aldim, sipari$imin gelmesini bekliyorum. Bakalim neler olacak? :)



Çarık Antiselülit Bayan
0

bal kabaklı pasta ve şerbetli hamur tatlısı

Bal kabağının pastaya bu kadar yakışacağını düşünmemiştim. Mutlaka denenmesi gereken lezzetlerden. Özellikle kaymak tadında şantiyle denemenizi öneriyorum çok yakıştı... Pastamı düş bahçesi kadar güzel bir bloğa Selmaya gönderiyorum. Baştan çıkartan lezzetleri görmek için mutlaka uğrayın...


bal kabaklı fındık krokanlı pasta
malzemeler

pandispanya için

4 adet yumurta
4 tk fincanı şeker
4 tk fincanı un
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya şekeri
Yumurta, vanilya şekeri ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Elediğiniz un ve kabartma tozunu ekleyip üzeri göz göz olana dek tekrar çırpın. 20 yada 22cmlik kalıbı hafif yağlayarak karışımı dökün ve 180C fırında pişirin.

bal kabağı püresi için
(su tadı olmasını istemediğim için, bal kabağı tatlısı gibi pişirdim)
1 kg. bal kabağı
1 su bardağı şeker
1/2 çay bardağı su

ayrıca
2 poşet kaymak tadında kremşanti
1 su bardağı çekilmiş ceviz
yan kaplaması için fındık krokan

Kabakların kabuğunu soyup küçük parçalar halinde doğrayın. Şekeri ve suyu ekleyip şekeri eritin. Kısık ateşte kabakları pişirin.  kabakları başka bir kaba çıkarın ve ezin. 1 poşet şantiyi ekleyip karıştırın.

Kalan 1 poşet şantiyi tarifine göre hazırlayın. Pandispanya soğuduğu zaman ikiye bölün. Sütle iki katıda ıslatın. Hazırladığınız balkabağı püresinden 4 ym kaşığı ayırıp geri kalan püreyi pandispanyanın ara katına sürün cevizi serpin. İkinci katı kapatıp hazırladığınız şantiyle kaplayın. Yan çevresini fındık krokanla sıvayın. Ayırdığınız kabak püresini pastanın üzerine aralıklarla sıkın. (benim duylarım sıkmadı tıkandı. bende iki tatlı kaşığı yardımıyla yerleştirdim) İsteğe bağlı inci şekerlerle süsleyip buzdolabında bir kaç saat dinlendirip servis yapın.
şerbetli hamur tatlısı
malzemeler
4 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
200 gr margarin
2 ym kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 pk kabartma tozu

hazırlanışı
Tüm malzemeyi karıştırıp ele yapışmayan hamur hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde koparıp içine ceviz parçacıkları koyun ve yuvarlayın. (Bazılarınıda oval yaptım)  derin yuvarlak tepsiye yerleştirin (fırın tepsisi kullanmadım şerbeti dökeceğim için) 200C fırında kızarana dek pişirin.
Şerbeti için
3 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
bir kaç damla limon suyu

Tencerenin kapağı kapalı şekilde, taşma tehlikesi olursa yarım kapalı şekilde 20 dk şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyip 5 dk. daha kaynatın. İkisinden biri sıcak, soğuk olacak şekilde haşlayın. Soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi serpin.

0

Vera Wang's White collection for David's Bridal

Picture 1
Picture 2
Picture 3
Picture 4

Her gelinin uygun fiyatli bir Vera Wang gelinlik giymeye hakki olmali. Iste bu dusunceden yola cikarak hazirlanmis bir Vera Wang koleksiyonu var karsinizda. Koleksiyon David's Bridal icin hazirlanmis. Fiyatlar $600-$1400 arasinda. Yani bir Vera Wang gelinlik icin inanilmaz uygun. Detaylar burada.

29 Ocak 2011 Cumartesi

0

Aşka ve ölüme dair notlar

ÖLÜM

"... Ölüm nedenini bulmak için elimizden gelen her şeyi yaptık amirim. Maalesef sonuç olumsuz. Tıp, teknoloji ve cümle izan bu fasılda çaresiz kaldı. Hatta size şu kadarını söyleyeyim, ama lütfen bu aramızda kalsın, resmi rapor olarak işleme konmasın: Galiba merhume öldüğünün farkında değil.. Evet biliyorum bu size garip geliyor ama sizi temin ederim ki kafam güzel değil, aksine olabildiğince bozuk ve bıkmış. Bakın izah etmeye çalışayım: Size kesin bir zaman veremem ama muhtemelen 1 ile 5 yıl arası bir süre zarfında ruh bedeni aniden, bir anda öyle püf! diye terk etmiş. Ve bu o kadar ani bir terk ediş olmuş ki, beden mevzuya aymamış, -mış gibi yapmaya devam etmiş. İşte burada biraz hatlar karışıyor amirim. Bana sorarsanız hani gaza bi yüklenirsiniz, araba gider soluğu yettiğince.. hatta bırakın bu arabayı bayır aşağı, hiç durmaz gider öyle bi yere çarpana kadar. İşte bu mevta bize geldiğinde durum buna benzer bi şeydi efendim. Çarpmış bir yere durmuş gibiydi. Karşısına bir şey çıkmış gibiydi. Gibiydi diyorum çünkü malumunuz, bedeninde en ufak bir hasar yok. Darbe yok, iç kanama yok, hiçbir şey yok. Benim de, ölüm nedeni şudur budur diye yapabileceğim hiçbir izahat yok. Size sadece bu bedenin ruhunun hayli zamandır firarda olduğunu söyleyebilirim..."

AŞK

“gemliğe doğru denizi göreceksin sakın şaşırma”
Orhan Veli.

Gemlik’e doğru giderken karadan karadan, bir anda dönersin bir yana karşına pat diye çıkar deniz. Bilmeyen beklemeyen şaşırır, çok da hoşuna gider. Öyle tın tın gidiyorsun bir yolda, manzara hep aynı. Yol kenarındaki ağaçlar, uzaktaki tarlalar, köyler, tek minareli masal gibi köyler. Yanından gelip geçen onca şey. Onca aynı şey. Çoğu zaman çok güzel bazen sadece güzel olan onca şey.

Sonra birden bire hiç beklemezken, ummazken, dönüp bi bakıyosun: Deniz!

Bir bakmışsın karşında aşk! Aşk işte. İyi bi şey.

Ama birileri seni alsa karşısına bir vakit (çok da iyi niyetli olsa, hani şaşırıp da bi kaza yapmayasın dikkatin dağılmasın diye) ve dese ki: “… doğru aşkı göreceksin, sakın şaşırma!”

Neylersin?

Aşık olur musun? Olmazsın inan, valla olmazsın. Şaşırmazsın bile.

Seni şaşırtmayan şey, aşk değildir zaten. Aşık olmak Gemlik'e doğru denizi görüp şaşırmaktır zaten, uyarısız, işaretsiz. vs.. vs.. öylee pat! diye.

YİNE mi SEN notu: Bak yine milletin kafasına girip senli senli konuşmuşsun Pericim. Bin kere söyledim sana yapma bunu iyi bi şey değil diye:/

Benden bir not: Bugün çok güzel bir hediye aldım. Artık kendimi her an çekip gidebilir falan değil, epey bi kalıcı hissediyorum.. Piktobet, çok teşekkür ederim :)

28 Ocak 2011 Cuma

0

Yeşil Triko Tunik + Üç Yaka = Üç Tunik



Daha önce paylaştığım saç bantının ince triko kumaşıyla bu tuniği dikmiştim. Hiçbir model özelliği yok. Kalıpsız, bol beden ve kol kesimi, V yaka, büzgü yapılmış kol ağzına geniş manşetler. Hatta sade haliyle gecelik ya da ev temizliğinde giyebileceğiniz dandik bir parça. Tasarladığım üç ayrı modüler :) yaka modeliyle hareket katmaya çalıştım. Üç ayrı tuniğim oldu sanki...


Fotoğraflar kötü. Ama vallahi gerçeği daha güzel. Bugün giydim, 13 kadından olumlu görüş aldım. Evdeki 2 erkek te beğendi, e ben zaten beğendim, daha ne olsun :)



Makro çekim yapmaktan fotoğraf makinamı istediğim normal ayarlara döndüremiyorum. Flaşlı hiç olmuyor, flaşsız da bu kadar oluyor. En güzeli dış mekan çekimi ama meraklı bakışları göze almak gerek. Lakin fotoğraf çekme sırasında hop orada hop burada maymuna dönüyor insan.





Bu yakada kullandığım deri püsküllü parçaları, Facebook'tan arkadaşım Aynur Hanım, (kendisi tel kırma sanatını takıya çok güzel uyarlayan bir takı tasarımcısı ) geçen hafta içinden gelip yollamış bana. Birkaç farklı rengi daha var.

Bu dantelleri zamanında almıştım. Etsy'de sattım hatta. Kalanlardan kendime sakladıklarımı birçok yerde değerlendirdim. Bu da onlardan biri.


Kumaş kolyeyi önceki yazımda anlatmıştım.

Bu güzelim çantaya uyacak bir giysim olduğu için mutluyum.

Renkli Tasarımlar'ın hediyesi çantamı bu vesileyle kullanabildim.



Yazı panelimdeki sorun hala devam ediyor. Ne oldu da böyle oldu anlamıyorum. Html düzenle kısmından yazabiliyorum sadece. Bu da çok zaman alıyor, paragraf veremiyorum vs... Yazımdaki biçimsel bozukluk bundan dolayı.
0

Dekorasyon Fikirleri


Bu aralar biraz tatsiz-tuzsuzum.. Bir muddet boyle kisa cumlelerle idare edelim olur mu?

*Petra Bindel
0

Flavor Wave Fırın Aldım...

Sırada tunik postu vardı, bu da nereden çıktı demeyin. Hepsiburada'dan almıştım, bugün geldi, denedim, aklımdayken paylaşayım, dedim. Ben emin olmadığım ürünleri almayı düşündüğümde kullanıcı yorumlarından çok faydalanıyorum. Belki bu yazının da birilerine faydası dokunur. Bu ürün için, benzerleriyle karşılaştırıken kullanıcı yorumlarını okuyarak karar verdim. Aslında arkadaşlarımın tavsiyesiyle Tefal Actifry almayı düşünüyordum. Migros'ta indirime girmiş dedi arkadaşım. 2 kez gittim, bitti, gelecek, gelmeyecek dediler, hevesim kaçtı. İndirimli fiyatını bile bile de 400 lira vermek istemedim. Sonra unuttum gitti.

Geçenlerde Limango'da Dynamic Turbo Oven'ı görünce (çok ta ucuzdu), nette bir araştırma yaptım. Acura, Sinbo benzerlerini çıkarmış. En mantıklısı Flavor Wave Oven geldi. Üstelik te bu teknolojiyi ilk kullananlardanmış. Diğerleri taklit etmişler yani. Diğerlerinden farkı, fiyatı daha fazla, hacmi büyük (11 litre), hem de Hepsiburada ve Amazon'daki kullanıcı yorumlarından okuduğum kadarıyla daha iyi ve hızlı pişiriyormuş. 180 liraya düşmüştü. (Şu anda ortalama 250 lira)Neyse siparişimi verdim. Ertesi günü, yani dün öğleden sonra elime geçti.

Akşam yemeğinde tavuk yapacaktım. Onda deneyeyim, dedim. İki çeşit yemeği birarada pişirebiliyor. Alta tavuk, üste elma dilimi patates koydum. Gayet güzel ve çabuk pişirdi.(200 derecede 3o dk.) Patatesler elma dilimi olduğu için çıtır değildi ama lezzetliydi. Bilemiyorum, yağ koyup, daha ince doğranırsa nasıl olur. Kırmızı et, şinitzel, balık ve kumpir de ilk fırsatta denemek istediklerimden. Ayrıca kek, börek, pizza da yapıyormuş. Onları da sıraya alayım.

Cam kabı oldukça büyük ve ağır, fakat sağlık ve temizlik açısından kullanışlı. Bir de pişerken yiyecekleri her yönden görebilmeniz de çok güzel. Pişirme sırasında fotoğraftaki gibi çok gözalıcı bir ışık yayıyor. Zaten bu ışık enerjisiyle (kızılötesi ve halojen teknolojisiyle pişirme yapıyormuş)Kahvaltıya ekmek buğulaması da yapılır, şimdi aklıma geldi :)

Satın almak isterseniz ben buradan aldım. Şu an indirimsiz fiyatı geçerli ama takip edebilirsiniz. Kutuda olması gereken ekstralar (iki çeşit raf, maşa, yemek kitabı) dışında duvar separatörü ve daire şeklinde kalın folyodan bir parça geldi. Onun ne olduğunu anlamadım, biryerde de bulamadım. Sanırım tel ızgaraların üzerine koymak için (aralıklardan yiyecekler düşmesin diye). Kek vs. için içine kek kalıbı ya da tepsi konulabiliyormuş. Borcam da sığıyor ama pişirir mi bilmem. Daha ince bir tepsi daha mantıklı. Amazon'da kelepçeli kalıp dahil olanlarını gördüm, demek ki kullanılabiliyormuş. Silikon kalıplarla nasıl olur bilemiyorum.

Aşağıdaki bilgi Hepsiburada'da yazmıyor. Başka sitelerden buldum. Belki merak eden olur.

Flavor Wave Turbo Teknik Özellikleri:

Ağırlık : 9,5 Kg.

Cam Kase Çapı : 305 mm

Cam Kasa Kapasitesi : 11 Lt

Cam Kase Derinliği : 167 mm

Pişirme Sıcaklığı : 65c - 260c

Voltaj : 110v/120v-60 hz 220v/240v - 60 hz

Watt : 1300




(Bloggeryazı gönderme panelimde bir sorun var. Yazılarım görünmüyor, yazdığım yerde harfler çıkmıyor, html düzenle kısmından girip yazabiliyorum. Sizde var mı böyle bir sorun? )
0

Bildiğiniz Parfe



En basit ve hafif tatlılardan biridir parfe...
Şimdi bu kış gününde nereden çıktı diyebilirsiniz. Eğer çocuğunuz varsa ve tatlı diye tutturuyorsa evde malzeme olarak ne bulduysanız bir yerden yaratıyorsunuz o tatlıyı.
Ama şöyle şerbetli bir baklavayada hayır demezdim hani...

Tarifi falan yok, krem şantinin içine ne katıyorsanız öyle oluyor parfeniz.
Yalnız ben bisküvileri kırmak yerine kalıba döktükten sonra bütün bir halde içine yerleştiriyorum. Bana göre görüntü açısından daha güzel duruyor hemde bisküvi tadının ağıza daha yoğun gelmesini seviyorum.

Parfeniz nasıl olursa olsun, ağzınızın tadı güzel olsun...

27 Ocak 2011 Perşembe

0

çay daveti

Türkiye'den gelen, arkadaşımın annesi için zevkle hazırladığım çay sofrası... Bu vesileyle de diğer arkadaşlarımızla bir araya gelmiş olduk.. Güzel bir günün ardından yüzde kalan tebessümler en güzeliydi..

neler mi hazırladım..

patates hamurlu, peynirli ay çöreği
nar ekşili, nohutlu kuru bamya
mercimekli, bulgurlu sarma
tavuklu mayonezli mor lahana salatası
el açması pırasalı peynirli börek
şerbetli cevizli hamur tatlısı
bal kabaklı pasta

patates hamurlu peynirli ay çöreği (poğaça)

malzemeler
3 adet orta boy haşlanmış patates
120 gr yumuşak margarin
1 adet yumurta
100 ml süt
1 pk maya (kuru yada yaş)
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un (550 gr kadar kullandım)

içi için
peynir
maydonoz
1 adet yumurtanın akı

üzerine
1 yumurta sarısı
1 ym kaşığı sıvıyağ

hazırlanışı
Patatesler sıcakken püre kıvamında ezin. Diğer hamur malzemelerini ekleyin karıştırın yumuşak ele yapışmayan hamur hazırlayın. Hamuru 30 dk mayalandırın. Ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlayın çay tabağı büyüklüğünde açın. İçine maydonoz, peynir yumurta akı karışımından koyun. Sarın ve ay şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürün. 180C fırında pişirin.

nar ekşili, nohutlu kuru bamya

malzemeler
1 kase limonlu kaynar suda haşlanmış kuru bamya
200 gr haşlanmış nohut
2 adet kabukları soyulmuş domates
3 adet kuru soğan
1 ym kaşığı biber salçası
1 ym kaşığı domates salçası
3 ym kaşığı zeytinyağ

sos için
3 ym kaşığı zeytinyağ
1 ym kaşığı nar ekşisi
1 ym kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pulbiber

hazırlanışı
Soğanları çok ince doğrayın. Zeytinyağında soteleyin. Küçük doğranmış domatesleri ilave edin. Kavurun. Salçaları ekleyin biraz daha kavurun. Bamyayı nohutu ekleyin.  Bamyaların hizasına kadar sıcak su  bir kaç damla limon suyu sıkın, pişirin.  Sos malzemelerini karıştırın yağ kızınca bamyalara ekleyin. Biraz daha pişirin. Servis tabağına alın isteğe bağlı süsleyin kırmızı biber ve maydonozla süsledim. Bu yemeği kuşbaşı et veya minik köftelerle de hazırlayabilirsiniz.

pırasalı, peynirli el açması börek
(mayalı olmasına rağmen yarı milföy kıvamında nefis börekler olmuştu)
malzemeler
1 pk maya
2 çay bardağı sıvıyağ
3 çay bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı)

iç harcı için
1 kilo pırasa
200 gr beyaz peynir
1/2 çay bardağı zeytinyağ zeytinyağ
1 adet kuru soğan
karabiber
tuz

ayrıca açarken margarin

hazırlanışı
Hamur malzemelerini karıştırp yoğurun. Pırasaları çok ince minik doğrayın. Soğanı çok ince doğrayın z.yağında soteleyin. Pırasaları ekleyin kavurun. Tuz karabiber ekleyip karıştırın. Ilınınca ufalanmış peyniri ekleyin karıştırın. İç harcı soğuk olarak kullanın.
Hamuru eşit iki parçaya ayırın. Merdaneyle yufka boyunda açın. Üzerine her yerine gelecek şekilde margarin sürün 8 parçaya bölün iç harçtan bol koyup sarın. Fırın kağıdı serili olan tepsiye yerleştirip 30 dk. mayalandırın. Üzerine yumurta sarısı sürün 200 C fırında pişirin.

yeşil mercimekli bulgurlu sarma

malzemeler
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 su bardağı ince bulgur
3 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağ
1 ym kaşığı biber salçası
1 ym kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 /2 demet ince kıyılmış maydonoz
kuru nane
karabiber
pulbiber
asma yaprağı (yaklaşık 300 gr.dı sanırım pet şişeden taze yaprak kullandım)

hazırlanışı
Soğanları  yemeklik doğrayın z.yağında soteleyin salçaları ekleyip biraz daha kavurun. Mercimek ve bulguru ekleyip karıştırın. 1 çay bardağı sıcak su ekleyin çektirin. Diğer malzemeleride ekleyip karıştırın. Yaprakları ince sararak tencereye yerleştirin. (ben ayrıca sos yaptım üzerine döküp öyle pişirdim. sos için 1 adet kuru soğanı ince doğrayıp zeytinyağında soteledim 1 ym kaşığı biber salçası ekleyip kavurdum. 1 bardak su ve tuz ekledim sarmaların üzerine döktüm) sarmaların üzerine gelecek kadar su ekleyin üzerine tabak kapatıp orta ateşte pişirin.
tavuklu mayonezli kırmızı lahana salatası
malzemeler
1 adet tavuk göğsü
1 adet kırmızı lahana
250 gr süzdürülmüş yoğurt
3-4 adet kornişon turşu
isteğe bağlı tane mısır
2 ym kaşığı mayonez
karabiber
tuz
hazırlanışı
Tavuğu haşlayın küçük parçalara ayırın. Kırmızı lahanayı robotta rendeleyin. kornişon turşuları minik doğrayın. Tüm malzemeyi karıştırın servis tabağına alın maydonozla süsleyin.

tatlı ve pastayı bu postla yayınlamak istemedim, onlar bir sonraki postta...
0

Yoğurtlu Brokoli salatası

Nefis bir brokoli salatası...
Bizim evde brokoliyi hiç sevmeyenler bile bu salatayı severek tüketiyor. Bu tarifte karşı komşum Gülizar'a ait yapılışıda kolay.

Malzemeler:
irice bir bağ brokoli
yoğurt
sarımsak
tuz
1 adet kuru soğan
süslemek içinde pul biber

Yapılışı:
Brokolileri buharda pişirme aparatıyla tencerede haşlıyoruz. Ayrı bir kapta ezilmiş sarımsakla tuz ve yoğurdu karıştıyoruz. Kuru soğanıda piyazlık doğruyoruz. haşlanan brokolileri kesme tathtasında bıçakla kıyıyoruz. Sarımsaklı yoğurdun içine brokolileri ve doğranmış kuru soğanı ekleyip karıştırıyoruz ve salata tabağına koyup üzerinede pul biber serpip et yemeklerinin yanında servis yapıyoruz.
0

TUVANAM defilesine davetiye kazanmak isteyenler buraya!



 Tuvana Büyükçınar ‘’Storyteller’’ Koleksiyonu ile “düşlerle gerçekler ayrı ayrı yaşar inancını kırıp; Buse's Fashion Blog izleyicileri arasından 5 kişiyi bu hikayeyi dinlemeye davet ediyor.


“Kimsenin hayatını bir peri tozu ile masalsı bir sahneye çeviremeyebilirim ama herkese inanmak istemediği tüm o masalların dahi içinde, hayatın pek çok gerçeğinin saklı olduğunu gösterebilirim. Tüm yaşanmışlıklarımızın da sonucu böyledir çünkü biraz, bir vardır ve bir yoktur… ‘’

Her zaman hayallerinin peşinde koşan, hayatın tüm şekil ve renklerinden ilham alan Tuvana Büyükçınar, ‘’Storyteller’’ isimli koleksiyonunu İstanbul Fashion Week’te sergiliyor.

‘’Storyteller’’ ismini verdiği koleksiyonun ilham kaynağı 1850’li yıllarda İstanbul. Osmanlı mimarisinin en çarpıcı örneklerinin hayat bulduğu 1850 – 1900’lu yılların görkemi Tuvana Büyükçınar’ın koleksiyonuna yansıyor. Farklı temaların bir araya gelerek bir bütünü oluşturduğu koleksiyonda 19.yy Çarlık Rusya’sının ve İngiliz Monarşisi’nin de etkileri hissediliyor.  Tüm bu eklektik tarzlar, alışılagelmişin aksine geçmişten geleceğe değil, yaşanmışlardan günümüze bir köprü kuruyor.

Storyteller koleksiyonunda farklı formlar, renkler, kumaşlar tek bir bütünlük içinde hayat buluyor. Otantik kumaşlar, el tezgahlarından çıkma kumaşlarla birleşiyor. Brokar, ipek, kadife, deri hissi döşemelik kumaşlar farklı formlara dönüşüyor.
Metalik yüzeylerin zengin ışıltılar yarattığı koleksiyonda, doğaya duyarlı organik kumaşlar ve çift yüzeyli kullanılabilir parçalar da kullanılıyor. 

Renklerin ve dokuların birbirine girdiği, detaylarla zenginleşen koleksiyonda şeftali tonları, gece mavisi, bordo, mercan, orman yeşili, hardal sarısı, uçuk mavi, kemik ve altın renkleri mistik aksesuarlarla beraber metalik ve değisik formlu aksesuarlarla zenginleşiyor.

Formlarla ve kumaşlarla adeta oyun oynayan Tuvana Büyükçınar ikinci karma defilesi olan ‘’Storyteller’’ defilesinde içindeki renkleri, hikayeleri ve hayallerini tasarımlarına yansıtmaya devam ediyor.

Yapmanız gereken dun Özgur Masur defile davetiyelerinin dağıtımındaki gibi aşağıda soracağım soruya cevap veren ilk 5 kişi olmak. Daha sonra e-mail ve adres bilgilerinizle ilgili sizinle irtibata geçeceğim. Bu arada davetiyeyi kazanacak olanlara şimdiden bir bilgi aktarıyorum "davetiyeler tek kişiliktir". Yoğunluğu da göz önüne alarak sizlerin en az 30 dk önce santral İstanbul’da olmanızı rica ediyorum. 

SORU: Tuvanam defilesinde yazin hangi supriz model podyuma cikmistir?
Cevap: Tülin Şahin


Kazananlar: ebru, h harun, sıdıka, arzu, aybike
Lütfen isim soyad ve adres bilgilerinizi buse_terim@hotmail.com'a gonderiniz. 
ama sadece kazananlar lütfen :) 

26 Ocak 2011 Çarşamba

0

Triko Kumaş Saç Bandı ve Bir Önizleme

Yapılış sırasına göre aslında bu en son çalışmam. Ondan önceki çalışmamdan artan kumaşlarla yaptım.

        Artık hemen hemen hepimizin çok iyi bildiği ve denediği klasik kumaş gül yapılış tekniğiyle yaptım. Kumaş triko olduğu için çok güzel ve kolay şekil aldı.
 Puantiyeli tül boyunluğun tülünden, tül çiçeklerle, boncuklarla süsledim.
 Aşağıdaki aksesuar da diktiğim tuniğin bir parçası. Gece çektiğim fotoğrafları beğenmedim. Tekrar fotoğraflayınca paylaşırım.
back to top