15 Ocak 2011 Cumartesi

0

kağıtta çupra

Tadı damakta kalan bir fırın yemeğini paylaşmak istiyorum sizlerle, kağıtta çupra. Levrek, çupra gibi balıkları tavada sevmiyorum ızgara yada böyle değişik alternatifleri olmalı. Aslında balık buğlama da sevmem hani yapılır ya palamut buğlama, hamsi buğlama, sulu balık sevmediğimi keşfettim. Ama bu kağıttaki balık bir başka lezzetliydi ve sırrını yakaladım, sarımsaktan alıyordu bu lezzeti. Eğer fırında balık yapacaksanız mutlaka 2-3 saat sarımsaklı marinede bekletin, yüzünüzü güldürsün.

malzemeler
Kişi sayısına göre çupra (3 büyük çupra kullandım)
5 adet küçük boy patates
4 diş sarımsak
zeytinyağ
tuz
taze baharat: biberiye, kekik
karabiber
6 ym kaşığı doğranmış domates (hazır doğranmış yada yazdan hazırladığınız domateslerden)
3 adet fırın kağıdı

hazırlanışı
Çupraları iyice temizleyin bol suda yıkayın ve suyunu süzdürün. Üzerini bıçakla çaprazlamasına kesin. Derin kaba alarak üzerine zeytinyağ gezdirin. Ezdiğiniz sarımsakları ince doğradığınız taze baharatı (isteğe bağlı, elinizin altında varsa) tuz ve karabiber serpip karıştırın balıklar iyice marineye bulansın. Buzdolabına kaldırın 2-3 saat dinledirin.

Patateslerin kabuklarını soyun ve yuvarlak ince dilimler halinde doğrayın. Dolaptan çıkardığınız çupraları başka bir kaba alın. Fırın kağıdının içine balıkların miktarına göre eşit böldüğünüz patatesleri yerleştirin tuz karabiber serpin, üzerine çuprayı koyun onun üzerine balıkların kalan sosunda karıştırdığınız domateslerden 2 ym kaşığı koyun. Pişirme kağıdını katlayarak balıkları ambalajlayın. Geri kalan balıklarada aynı işlemi uygulayın. Önce 250 derece fırında 10 dk. pişirin. Isıyı 200 dereceye düşürüp 20 dk. daha pişirin. Bu sürede benim çupralarım ve patateslerim pişmişti. Patateslerinizi kontrol edip pişmediyse pişme süresini uzatın. 
Çupranın lokum gibi nasıl piştiğini göstermek istedim sizlere. Davet sofralarınıza gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bir ana yemek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top