Çok önceden haberim olmadığı için çok özel hazırlanamadım. Haftasonu olunca malum eşimde evde, heleki şu mutfak olayı, o evde olmayınca hazırlanmam lazım. Çok kızıyor mutfakta geçirdiğim zamana:) Yani, ortadan çok kaybolmadan birşeyler hazırlamam lazımdı. Arkadaşımı kuru bir çay, bir dilim pastayla ağırlayamazdım:) Arada derede denildiği gibi hazırlandım:) neden anlatıyorum, benim gibi olanlar anlar halimi:) Hep sevdim mutfakta zaman geçirmeyi, yedi yaşından beri mutfakla gerçek anlamda haşır neşirim:) bu yaştan sonra da vazgeçemem azalacağına dahada tutkuyla bağlanıyorum:)
yalancı tavukgöğsü sarması
malzemeler
muhallebisi için
1lt süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 pk vanilya şekeri
1 ym kaşığı margarin
ara katı için
1 su bardağı iri çekilmi ceviz içi
üst kaplaması için
1 pk kakaolu bisküvi, rondoda geçirin
hazırlanışı
Tüm muhallebi malzemelerini karıştırıp pişirin. Bir tepsiye yağlı kağıt serip üzerine bisküviyi yayın. Onun üzerine muhallebiyi yayın ve soğumaya bırakın.Uç kısmına cevizi yayın. Kağıdı kaldırarak rulo yapın. Servis zamanına kadar buzdolabında dinlendirin. Maalesef ne yaparsanız yapın çatlamalar oluyor. Bunun önüne geçen varsa bana çözümünü mail atsın lütfen :)
karışık dolma tabağı
sotelenmiş yoğurtlu mayonezli havuç salatası
malzemeler
500 gr rendelenmiş havuç
3 ym kaşığı mayonez
4 ym kaşığı zeytinyağ
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
bir tutam ince kıyım maydonoz
(isteğe bağlı sarımsak)
1 su bardağı yoğurt
tuz
hazırlanışı
Zeytinyağında havuçları soteleyin.(sarımsak kullanacaksanız beraber soteleyin) Karıştırma kabına alıp, tuz, mayonez ve yoğurdu ekleyip karıştırın. Servis tabağına alıp ceviz ve maydonozla süsleyin.
pandispanyalı baklava
Hazır yufka kullanarak yaptım. Ama en kısa zamanda kendim açarak yapmak istiyorum. Ben bu hazır baklavalık yufkaya henüz alışamadım:) Takii arkadaşımda yediğim burma baklavaya gelinceye kadar, demekki yapmasını bilmek lazımmış:) Canikomun sofrasını tariflerine ulaştığım anda yayınlayacağım. Son günlerde gördüğüm en güzel sofraydı. Açık büfe olarak hazırlanmış nefis bir doğumgünü sofrası...
malzemeler
20 adet baklavalık yufka
pandispanyası için
4 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 pk vanilya
1/2 pk kabartma tozu
1 su bardağı çekilmiş ceviz
200 gr margarin yada tereyağ
hazırlanışı
Pandispanyanın tüm malzemelerini karıştırıp göz göz olana dek çırpın. (Yufkaların 10 tanesi altta 10 tanesi üstte ara katında pandispanya olacak şekilde hazırlıyoruz) Fırın kabına 2 adet baklavalık yufkayı serip üzerine fırça yardımıyla yağ sürün. 10 tane yufkayı bu şekilde hazırlayın. Pandispanyayı döküp kalan 10 yufkayı dışarıda hazırlayın pandispanya sizi zorlamasın. Hazırladığınız yufkaları pandispanyanın üzerine koyun ve dilimleyin. 180C fırında pişirin.
şerbeti için
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
çeyrek limon suyu
20 dk. su ve şekeri karıştırıp kaynatın. Limon suyunu ekleyip 5 dk. daha kaynatın. Şerbet soğuk baklava sıcak olarak haşlayın.
katmer poğaça
Aşağı yukarı herkezin bloğunda var o zaman sıra bende:)
malzemeler
1 yumurta (yumurtanın akı hamuruna, sarısı üzerine)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
aldığı kadar un (3 su bardağı bana yeterli geldi)
1 çay kaşığı tuz
1 pk kuru maya
ara katlarına sürmek için margarin
hazırlanışı
Sıvı malzemelerle mayayı karıştırıp diğer malzemeleride ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. 8 parçaya ayırın yemek tabağı boyutunda açın. Her bir yufkanın üzerine margarin elinizle sürün. Yufkaları üstüste alıp yufka büyüklğünde açın. Sigara böreği gibi kesip 16 parçaya ayırın. İçine maydonozlu peynirden koyup rulo yapın. Yağlı kağıt üzeri yada yağlanmış tepsiye dizin. 20 dk kadar mayalandırın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180C pişirin.
patates pizzası
malzemeler
5 adet patates
5 ym kaşığı doğranmış domates
istenilen miktarda doğranmış sucuk
2 adet biber çekirdekleri çıkarılmış doğranmış
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 ym kaşığı margarin
tuz
karabiber
hazırlanışı
Patatesleri kabuklarını soyun, haşlayın sıcaklığıyla ezin içine margarini, tuzu, karabiberi koyup karıştırın. Fırın kabına alıp düzleştirin. Üzerine domatesleri yayın. Sucukları ve biberleri ekleyip kaşar peyniri serpin. Peynirler eriyene kadar fırında 180C fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder