Kış sebzelerinin en asillerindendir bence pırasa kişlere, böreklere, sarmalara, çorbalara saymakla bitmez her şeye çok yakışır. Benim mutfağımda bu sefer zeytinyağlı olarak pişti. Kıymalısını da pişirdim gerçi bu hafta onu da sonra yayınlayacağım. Sarması da sırada:)
500 gr pırasa
2 adet havuç
1 çay bardağı pirinç (pirinçli bol sevmiyorsanız yarım bardak)
1 büyük kuru soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağ
tuz
hazırlanışı
Soğanları ince yemeklik doğrayın. Havuçları temizleyin ve dilimleyin, soğanlarla beraber soteleyin. Pırasaları temizleyip yıkadıktan sonra 1cm kalınlığında doğrayın. Soğanlara ekleyip karıştırın. Sebzelerin üzerini geçmeyecek kadar su ekleyin. Pirinci temizleyip yıkadıktan sonra pırasalara ekleyin. 1,5 su bardağı su ekleyip kaynadıktan sonra altını kısarak pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Tencenin kapağını açarak soğutun. Soğuk ve limon dilimiyle servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder