14 Kasım 2011 Pazartesi
0
MALZEMELER
1 paket hazır su böreği yufkası
150 gr tereyağı /margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı tuz
Üzeri için
3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI
Hazır su böreği yufkasını BİM marketlerinde bulabilirsiniz.İçinde 6 adet bulunuyor.
Ön hazırlık olarak tereyağı /margarini eritin.soğutun. büyükçe bir tencere su koyun 1,5 yemek kaşığı tuz yarım çay bardağı sıvı yağı koyun kaynatın.Ayrı bir kaba soğuk su hazırlayın
Yuvarlak fırın tepsisini yağlayın.Tepsinin alt katına kuru olarak tepsi boyunda yufka kesin yayın.
Kaynayan suyun içine yufkanın bir tanesini yada yarıya bölerek yarısını suya atın 10 saniye bekletip süzgeçle alıp soğuk suyun içine atın.bir iki kere daldırıp soğutun.Elinizle süzerek tepsideki kuru yufkanın üzerine dizin.diğer yarısını da aynı şekilde kaynayan tencerede 10 saniye tutup soğuk suyun içine alın elinizle süzdürün
tepsiye yayın. bir kat ıslak yufka ile kaplanınca 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı /margarini fırça yardımıyla sürün.
Soğuk suyunuz ısındığından 2 seferde bir suyunuzu değiştirin ki yufka birbirine yapışmasın.
Diğer kuru yufkayı da iki parçaya ayırıp aynı ,işlemi tamamlayın. Tepsiye bir kat daha kaplayın. Aynı şekilde tereyağı/margarini sürün.
Diğer yufka ile işlemi tekrarlayın.Daha sonra iç malzemesini yayın.Kalan 3 yufka ile aynısını tekrarlayın.
Ocakta ki suyunuzun kaynar olmasına ve soğuk suyunuzun da soğuk almasına dikkat edin.
Üzerine yoğurt ,yumurta ve sıvı yağ karışımını hazırlayın ve sürün.
Önceden ısıtılmış 150 derece fırında ağır ağır pişirin.
AFİYET OLSUN.
HAZIR YUFKADAN SU BÖREĞİ
MALZEMELER
1 paket hazır su böreği yufkası
150 gr tereyağı /margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı tuz
Üzeri için
3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI
Hazır su böreği yufkasını BİM marketlerinde bulabilirsiniz.İçinde 6 adet bulunuyor.
Ön hazırlık olarak tereyağı /margarini eritin.soğutun. büyükçe bir tencere su koyun 1,5 yemek kaşığı tuz yarım çay bardağı sıvı yağı koyun kaynatın.Ayrı bir kaba soğuk su hazırlayın
Yuvarlak fırın tepsisini yağlayın.Tepsinin alt katına kuru olarak tepsi boyunda yufka kesin yayın.
Kaynayan suyun içine yufkanın bir tanesini yada yarıya bölerek yarısını suya atın 10 saniye bekletip süzgeçle alıp soğuk suyun içine atın.bir iki kere daldırıp soğutun.Elinizle süzerek tepsideki kuru yufkanın üzerine dizin.diğer yarısını da aynı şekilde kaynayan tencerede 10 saniye tutup soğuk suyun içine alın elinizle süzdürün
tepsiye yayın. bir kat ıslak yufka ile kaplanınca 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı /margarini fırça yardımıyla sürün.
Soğuk suyunuz ısındığından 2 seferde bir suyunuzu değiştirin ki yufka birbirine yapışmasın.
Diğer kuru yufkayı da iki parçaya ayırıp aynı ,işlemi tamamlayın. Tepsiye bir kat daha kaplayın. Aynı şekilde tereyağı/margarini sürün.
Diğer yufka ile işlemi tekrarlayın.Daha sonra iç malzemesini yayın.Kalan 3 yufka ile aynısını tekrarlayın.
Ocakta ki suyunuzun kaynar olmasına ve soğuk suyunuzun da soğuk almasına dikkat edin.
Üzerine yoğurt ,yumurta ve sıvı yağ karışımını hazırlayın ve sürün.
Önceden ısıtılmış 150 derece fırında ağır ağır pişirin.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder