25 Kasım 2011 Cuma

0

MUHALLEBİLİ KADAYIF






MALZEMELER
Muhallebisi İçin
1 litre süt
1 su bardağı tozşeker
4 tepeleme çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
Kadayıfı için
400 gr  tel kadayıf
4 çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağı ceviz
Yarım su  bardağı sıvıyağ
50 gram margarin/tereyağı

YAPILIŞI

Tel kadayıfı tel tel ayırıp minik parçalara ayırıp büyükçe bir tencereye koyun.Üzerine şekeri sıvı yağı ve margarini koyun kavurun.Kadayıfların rengi döndüğünde cevizi ilave edin.Ocağınızın altını kapatın.
Muhallebi malzemelerini vanilya hariç bir tencereye koyun göz göz oluncaya dek pişirin .Ocaktan indirmeye yakın vanilyasını ilave edin.Ocaktan alın.Mikser yardımıyla çok az çırpın.
Büyük bir diktörtgen borcamamın alt kısmına kavurduğunuz kadayıfın yarısını yayın.Üzerine Muhallebiyi dökün.Muhallebi üzerinede kalan kadayıfı yayın.Dışarda iyice soğutup buzdolabından 3-4 saat beklettikten sonra servis yapın.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top