14 Kasım 2011 Pazartesi

0

KAPUSKA




Lahana sarması yapılır da kapuska yapılmaz mı ? Lahana sarmasından artan ,sarılmayan haşlanmış yapraklarından da kıymalı kapuska yaptım.

MALZEMELER

Lahana sarmasından artan /  haşlanmış lahana yaprakları
1 adet kuru soğan
100-150 gr kıyma
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Kaynamış su
Tuz,Pul biber
Sıvı yağ

YAPILIŞI

Tencereye sıvı yağı koyup ,yemeklik doğradığınız soğanı kavurun.Salçayı da koyup eritin.Kıymayı ilave edin.Suyunu salıp çekene kadar pişirin.İnce ince doğradığınız lahana yapraklarını ilave edin.Kaynamış Suyunu tuzunu ,pul biberini katıp,lahanalar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.


AFİYET OLSUN.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top