MALZEMELER
4 adet kabak
300 gr kıyma
1 adet soğan
Maydanoz
1 yemek kaşığı salça
Sıvı yağ
Tuz, karabiber
BEŞAMEL SOSU İÇİN:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
100 gr margarin veya tereyağı
Kaşar peynir rendesi
Bir çimdik tuz
YAPILIŞI
Kabaklarınızı yıkayıp kabuklarını tırtıklı bir bıçakla temizleyin, ortadan ikiye bölün ve içlerini oyarak 10 dk .hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Ardından fırın kabına ya da borcama dizin.
Kıymalı harç için sıvı yağı tencereye koyup kızdırın üzerine küp küp doğranan soğanları ekleyerek hafif kavurun ve kıymayı ekleyin güzelce pişirin. Sırasıyla salça ve baharatlarını ilave edin. Son olarak maydanozu da ufak ufak doğrayıp harcınıza ekleyin ve altını kapatın.
Beşamel sosu hazırlayın.Margarini eritin unu ilave edip kavurun .Sütü azar azar ilave edin.bir çimdik tuz atıp karıştıra karıştıra muhallebi kıvamına gelecek şekilde pişirin.
Harcınızı kabaklarınızın üzerine paylaştırın, üzerine beşamel sosunu ve kaşar rendesini dökün.Fırın kabınıza ya da borcamınıza birazcık su ilave edin fırında 200 derecede pişirin.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder