15 Mayıs 2012 Salı

0

ÇİLEKLİ PUDİNG




YAŞASIN ÇİLEK ZAMANI

Evimizde bir çilek canavarı var..Her şeyin çileklisini tercih ediyor.Market alışverişimizde danette lere uzanan minik eller benim kızımın elleriydi.Hemen içeriğini okudum Danette renklendirmeyi  belki şeker pancarı köküyle yapmıştır dedim ama bir baktım ki Renklendirici (karmin ) yazıyodu.Çoğunuz biliyorsunuzdur ki Karmin  cochineal adlı böcekten elde edilen bir boya maddesidir.Malesef ki hemen hemen her çilekli ürünün içinde bu böcek boyasıyla yapılan renklendiriciler mevcut.Sağlığa zararı yok denilen bu böcek nihayetinde bir böcek.Bugün zararı yok derler ..yarın çıkarlar vay efendim şöyle zararlıymış böyle zararlıymışşş .
Tek gıda sektöründe değil kozmetikte,ilaç sanayisinde boyacılıkta ve daha bir çok alanda kullanılmakta.
Altından daha pahalı bir böcek deniliyor cochineal için...
Geçtiğimiz günlerde tarım bakanlığı karmin kullanan markaları tek tek deşifre etti.Markaları gördükçe gözlerime inanamadım hadi geçmiş olsun yasemin dedim..

Aldığınız her ürünün mutlaka içeriğine bakın..Ne tükettiğimizi bilelim..

Market dönüşü kızıma misler gibi çilekli pudingimi ben yaptım..Normalde de hazır olarak puding pişirmiyorum evimde.Ben yapıyorum en güzelinden :) Ama gelin görün ki çocuk işte görünce böyle marketlerde ,orda burda istiyor..

Neyse geçelim tarifimize..

MALZEMELER

1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
4 çorba kaşığı tepeleme nişasta
500 gr çilek
1 çay bardağı su

YAPILIŞI

Sütü ısıtın içine şekeri koyup kaynatın.Bir kapta nişastayı,vanilyayı ,1 çay bardağı suyla çırpın.Süt kaynadığında nişastayı ilave edin çırpma teliyle sürekli karıştırın.Çilekleri yıkayıp süzün.Rondodan geçirin.Puding koyu kıvama geldiğinde içine çilekleri ilave edip kaynatın.Ben pürüzsüz bir görüntü için blenderdanda geçirdim.Daha sonra kaselere paylaştırın.Ilıyınca buzdolabına koyup 2-3 saat bekletin.

AFİYET OLSUN.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top