17 Mayıs 2012 Perşembe
0
MALZEMELER
1 kilo bezelye
100 gr kuşbaşı tavuk göğüs
1 adet kuru soğan
2 adet orta boy patates
1 adet büyük havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
İstenirse pul biber ,kekik
YAPILIŞI
Tencereye 1 çay bardağı su ve tavukları koyup tavuklar suyunu salıp çekene kadar pişirin.Sıvı yağı ve yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin.Üzerine salçayı ve baharatları ekleyip karıştırın.Küp küp doğranmış patatesi ve havuçları da ekledikten sonra tencerede bir süre kavurun.En son bezelyeyi ilave edip üzerine çıkacak şekilde kaynamış suyunu ve tuzunu koyup tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte havuçlar VE patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
AFİYET OLSUN.
TAVUKLU BEZELYE (PİLAV EŞLİĞİNDE)
MALZEMELER
1 kilo bezelye
100 gr kuşbaşı tavuk göğüs
1 adet kuru soğan
2 adet orta boy patates
1 adet büyük havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
İstenirse pul biber ,kekik
YAPILIŞI
Tencereye 1 çay bardağı su ve tavukları koyup tavuklar suyunu salıp çekene kadar pişirin.Sıvı yağı ve yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin.Üzerine salçayı ve baharatları ekleyip karıştırın.Küp küp doğranmış patatesi ve havuçları da ekledikten sonra tencerede bir süre kavurun.En son bezelyeyi ilave edip üzerine çıkacak şekilde kaynamış suyunu ve tuzunu koyup tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte havuçlar VE patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder