17 Mayıs 2012 Perşembe

0

LABNELİ POĞAÇA



MALZEMELER

3 adet yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
1 paket pınar labne peynir
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İçi için: beyaz peynir

Üzeri için: ayırdığınız yumurtanın sarısı ,çörek otu,susam


YAPILIŞI
Un,kabartma tozu,ve tuz hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp iyice karıştırın.Daha sonra yavaş yavaş unu ilave edin .Tuzunu ve kabartma tozunu katıp kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda açıp iç harcını koyup kapatın.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarını sürün ,çörek otu ve susam serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top