28 Mayıs 2012 Pazartesi

0

ÇİLEKLİ TART




MALZEMELER
Tart hamuru için:

125 gr oda sıcaklığında margarin
10 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yumurta
Yarım su bardağı süt
Aldığı kadar un
Yarım paket vanilya

Kreması için:
5 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
2,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı mısır nişastası

Süslemek için:
Yarım kilo çilek
1 paket tart jölesi (ben kullanmadım)
YAPILIŞI
Un hariç tüm tart malzemesini bir kaba alın.Yavaş yavaş unu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.Tart kalıbını yağlayıp tart hamurunu kalıba döşeyin.Hamuru 1 cm aralıklarla çatalla delin(fazla kabarmaması için)
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında hafifçe pembeleşene kadar 20 dakika pişirin.
Tart kremasını hazırlamak için sütle yumurtayı bir tencere çırpın.Sekeri  ilave edin.Un,nişasta ve vanilyayı ekleyip çırparak pürüzsüz bir kıvamda koyulaşana dek pişirin.Tart ve kremayı soğumaya bırakın.Soğuyan kremayı mikserle tekrar çırpın.
Tart hamurunu kalıptan çıkarıp düz bir servis tabağına ters çevirin ve kremayı üzerine yayın.
Çilekleri bol suda yıkayıp süzün.Kurulayıp ince ince dilimleyip kremanın üzerine yerleştirin.
Dilerseniz tart jölesini paketin üzerindeki gibi hazırlayıp çileklerin üzerine sürün. 1-2 saat buzdolabında dinlendirip servis yapın.

AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top