6 Ağustos 2012 Pazartesi

0

PATLICAN KEBABI




MALZEMELER

4 adet patlıcan
4-5 sivri biber
2 domates

Köfte malzemeleri:

Yarım kilo köftelik kıyma
3 dilim bayat ekmek içi
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Kimyon
Karabiber

Sosu için
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı su

Çöp şiş

YAPILIŞI
Derin bir kaba kıymayı,ekmek içini,yumurtayı,rendelenmiş soğanı,doğranmış maydanozu yağı,tuzu ve baharatları koyup iyice yoğurun.Buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
Patlıcanları yıkayıp kabuklarını soymadan yuvarlak yuvarlak dilimleyin.Tuzlu suda 15 dakika bekletin.Yıkayın.
Köfte hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar hazırlayın.Çöp şişe bir patlıcan bir köfte geçirin.Bitene kadar uygulayın.
Fırın kabınıza çöp şişe taktığınız patlıcan ve köftelerinizi yerleştirin.Üstüne kalın kalın dilimlediğiniz domates ve biber dilimlerini dizin.(Biberleri yanmasın diye fırından çıkarmaya yakın üstlerine koydum.)Ayrı bir kapta salça su ve yağ karışımı hazırlayıp üzerilerine dökün.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45-50 dakika pişirin.

Sıcak olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top