2 Ağustos 2012 Perşembe

0

Zeytinyağlı Taze Barbunya

Barbunyanın tazesi çıktı sonunda...
Zeytinyağlı barbunyaya patates, havuç ya da biber eklenebilir ama biz de mümkün değil ;)
Biri havuçlusunu sevmez, diğeri patateslisini ama herkes barbunya sever.
Bu nedenle sade pişer...

Malzemesi

1 kg barbunya
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı şeker
Zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı

Barbunyalar ayıklanır.

Ben barbunyayı düdüklü tencerede pişiriyorum. Tencereye soğanlar doğranır ve zeytinyağında kavrulur. Salçası eklenir ve salça kokusu gidene kadar kavrulur. Barbunyalar ve sarımsak eklenerek 2-3 dakika kavrulur.

Barbunyaların üzerini 2-3 parmak geçecek kadar sıcak su konulur. Ben çok sulu sevmem siz kendinize göre suyunu ayarlayabilirsiniz. Tuz ve şeker eklenerek bir taşım kaynatılır. Düdüklü tencerenin kapağı kapatılır ve buharı çıktıktan sonra 15 dakika yeterli olacaktır.

Yemeğinizin suyuda özlü olsun isterseniz düdüklünüzün kapağı açılacak sıcaklığa kadar bekleyin ve kapağını açtıktan sonra ağzı açık 5 dakika kaynatın.

Afiyet olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top