15 Haziran 2013 Cumartesi

0

Böğürtlen reçeli

Bismillah her hayrın başıdır diyerek başlayalım her işimize inşaALLAH sevgili okuyucu dün böğürtlen reçeli yaptım şimdi böğürtlen mevsimi değil ama teyzemin kızı benim için buzluğunda saklamış Diyarbakıra gittiğimde getirmiştim en sevdiğim reçellerden biridir böğürtlen reçeli hemen tarifime geçmek istiyorum bugün akraba günümüz erken çıkmam lazım ve işte tarifim
malzemelerimiz
4 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
1 kilo böğürtlen
çeyrek limonun suyu
yapılışı
tenceremize suyumuzu şekerimizi koyalım suyumuz olduğunun yarısına düşene kadar kaynatalım böğürtlenleri şekerli suyumuza ilave edelim 5 dakika harlı ateşte kaynatalım daha sonra ateşini kısalım kıvamını bulana kadar kıvamı cıvık koyu arası olmalı çünkü reçelimiz soğuduktan sonra da katılaşıyor kıvamını bulan reçelimizi ateşten alalım ister soğuk ister sıcak saklama kabımıza koyalım serin 1 yerde muhafaza edelim ben buzdolabında bekletiyorum afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top