malzemelerimiz
1 adet kuzu kaburga
iç harcı için
4 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
2 su bardağı badem
1 su bardağı kuş üzümü
1 çorba kaşığı ufalanmış reyhan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 paket 7 türlü baharat
1 çorba kaşığı kırmızı isot veya pulbiber
yeteri kadar tuz
1 çorba kaşığı tereyağı veya sadeyağ
üzerine sürmek için
1 çorba kaşığı domates salçası
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
yapılışı
önce bademlerimizi sıcak suda biraz bekletip kabuğundan soyalım teflon tavada biraz kavuralım tenceremize yıkadığımız pirincimizi 1 kaşık yağımızı koyup kuş üzümünü dekatıp kavuralım üzerine 2 bardak sıcak suyumuzu koyup pişirelim ateşten alıp iç harcın kalan tüm baharatlarını koyalım kasaptan alırken içini açtırdığımız kaburgamızı iyice yıkıyalım harcımızı içine dolduralım 1 iğne ve iplikle dikelim büyük bir tencereye koyalım üzerini geçecek kadar sıcak su koyup et yumuşayıncaya kadar pişirelimpişen kaburgamızı 1 tepsiye alalım üzerine hazırladığımız salçalı sosu her tarafına sürelim 200 dereceye getirdiğimiz fırınımızda kızarıncaya kadar pişirelim not biz diyarbakırda kaburgayı doldurmadan önce yağda kızartıp sonra dolduruyoruz çok ağır olmasın diye kızartmadan doldurduk afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder