7 Haziran 2013 Cuma

0

ETLİ GİRİT KABAĞI DOLMASI




Kabak oyacağımı kaybettim hükümsüzdür :) ara tara yok  .Kabakları hadi çay kaşığıyla oydum da dışına o tırtık görüntüsünü veremedim alet kaybolunca :( ben de çatalla çizdim..idare edin.

MALZEMELER

10-12 adet orta boy girit kabağı
200 gr dana kıyma
1 adet büyük kuru soğan
1 çay bardağı pirinç
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası (harcına)
1 yemek kaşığı salça (suyuna)
Yarım yemek kaşığı tuz
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
İstenirse içine dereotu

Üzeri için :Domates dilimi

YAPILIŞI
Kabakları yıkayıp üzerilerini kabak oyacağının tırtıklı kısmı ile soyun.Tepelerini kesin..Kapak olarak ta kullanabilirsiniz. İçlerini oyup tuzlayın.
Soğanı yemeklik doğrayın içine pirinç,kıyılmış maydanoz ,yağ,1 yemek kaşığı salça ,karabiber,nane ve tuz atıp iyice harmanlayın..
Harcı kabakların içine üsten bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun.Domates dilimi yerleştirin.Dilerseniz kapaklarını kullanabilirsiniz.
Tencereye dizin.1 yemek kaşığı salçayı sıcak suda eritip tencerenize ilave edin.
(Kabakların yarısına gelecek suyu)
Kabaklar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
Sarımsaklı yoğurtla servis edin.

AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top