16 Ağustos 2013 Cuma
0
Malzemeler:
* 2 büyük kase un
* tuz
* Biraz sirke
* 1 paket istediğiniz bir margarin
* 1 su bardağı sıvı yağ
İçi İçin:
* 500 gr ıspanak veya pırasa(yıkanmış temizlenmiş ve incecik doğranmış)
* 3 yemek kaşığı yoğurt
* Baharat( karabiber, pul biber)
* Tuz
* 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı: Margarinin 4/1 ni ayrının ve eritin, içine sıvı yağını ilave edin, bir kenarda bekletin. Ispanakları yoğurt,yağ,tuz ve baharatlarla iyice karıştırın bir kenarda onuda bekletin. Unu büyükçe bir kapta tuz,sirke su ilave ederek güzelce yoğurun, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur haline gelene kadar yoğurun, biraz hamuru dinlendirin, hamurdan 24 parça beze (yumak) yapın, bezeleri ikiye ayırın, ( yani 12 beze alt için, 12 beze üst için) ayırdığımız 12 parça bezeyi tek tek tabak büyüklüğünde açın, her parçanın arasına bolca yağ karışımından sürün, 12 parça açılan hamurları üst üste koyun, bütün hamuru tepsinizin büyüklüğünde açın ve tepsinize yayın, arasına hazırladığınız ıspanaklı harcı yayın, diğer 12 parça bezeyi aynı şekilde yağlayın açın, tepsideki harcın üzerine yayın,kenarlardan taşarsa güzelce iç tarafa kıvırın, üzerine kalan katı yağı bolca yağ sürün 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Şeker Olsun....
NOT:
* Börek çok lezzetli ve yapımı kolay bir börektir.
* Arnavutlukta milli bir börektir. Ülkemizde çok yapılmaktadır.
* En önemli özelliği bol yağlı olmasıdır.
*Yağı kısarsanız güzel açılmaz ve tel tel olmaz.
* Hamuruna sirke koymak hamuru tel tel yapar.
* Biz ıspanaklı yaptık aslı pırasalı.
* Üzerine yağ ile birlikte yoğurt veya yumurta sürebilirsiniz.
* Hamur açmayı bilmeyenlerin bile yapabileceği bir börektir.
* Acemiler fazla açmadan şekline önem vermeden yapabilir.
* Hamuru elinizle inceltin ve tepsiye yayın
* İnanın tam Arnavut böreği olmasa da acemi böreği oluyor.
* Hamura giren yağ miktarı ve iç malzemesi tatlandırıyor.
ABA VAKTİ ABA, YABA VAKTİ YABA
KOLAY ACEMİ ARNAVUT BÖREĞİ YAPILIŞI
Malzemeler:
* 2 büyük kase un
* tuz
* Biraz sirke
* 1 paket istediğiniz bir margarin
* 1 su bardağı sıvı yağ
İçi İçin:
* 500 gr ıspanak veya pırasa(yıkanmış temizlenmiş ve incecik doğranmış)
* 3 yemek kaşığı yoğurt
* Baharat( karabiber, pul biber)
* Tuz
* 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı: Margarinin 4/1 ni ayrının ve eritin, içine sıvı yağını ilave edin, bir kenarda bekletin. Ispanakları yoğurt,yağ,tuz ve baharatlarla iyice karıştırın bir kenarda onuda bekletin. Unu büyükçe bir kapta tuz,sirke su ilave ederek güzelce yoğurun, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur haline gelene kadar yoğurun, biraz hamuru dinlendirin, hamurdan 24 parça beze (yumak) yapın, bezeleri ikiye ayırın, ( yani 12 beze alt için, 12 beze üst için) ayırdığımız 12 parça bezeyi tek tek tabak büyüklüğünde açın, her parçanın arasına bolca yağ karışımından sürün, 12 parça açılan hamurları üst üste koyun, bütün hamuru tepsinizin büyüklüğünde açın ve tepsinize yayın, arasına hazırladığınız ıspanaklı harcı yayın, diğer 12 parça bezeyi aynı şekilde yağlayın açın, tepsideki harcın üzerine yayın,kenarlardan taşarsa güzelce iç tarafa kıvırın, üzerine kalan katı yağı bolca yağ sürün 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Şeker Olsun....
NOT:
* Börek çok lezzetli ve yapımı kolay bir börektir.
* Arnavutlukta milli bir börektir. Ülkemizde çok yapılmaktadır.
* En önemli özelliği bol yağlı olmasıdır.
*Yağı kısarsanız güzel açılmaz ve tel tel olmaz.
* Hamuruna sirke koymak hamuru tel tel yapar.
* Biz ıspanaklı yaptık aslı pırasalı.
* Üzerine yağ ile birlikte yoğurt veya yumurta sürebilirsiniz.
* Hamur açmayı bilmeyenlerin bile yapabileceği bir börektir.
* Acemiler fazla açmadan şekline önem vermeden yapabilir.
* Hamuru elinizle inceltin ve tepsiye yayın
* İnanın tam Arnavut böreği olmasa da acemi böreği oluyor.
* Hamura giren yağ miktarı ve iç malzemesi tatlandırıyor.
ABA VAKTİ ABA, YABA VAKTİ YABA
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder