3 Ağustos 2013 Cumartesi

0

TRABZON KURABİYESİ (YÖRESEL TATLAR)

Malzemeler:
* 200 gr tereyağ
* 1 su  bardağı toz şeker
* 2 adet yumurta
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 1/2 su bardağı süt
* 1 su bardağı ince mısır unu
* 3-4 su bardağı kadar elemiş beyaz un
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu


Yapılışı:Trabzon kurabiyesini yapmak için önce tereyağı ve şekeri krema oluncaya kadar çırpın,sıvı yağı ve yumurtaları tek tek ilave ederek karışıma yedirin kalan bütün malzemeyi ilave edin iyice yoğurun,ele yapışmayacak hale gelene kadar yoğurmaya devam edin, elinizle cevizden büyük parçalar alın uzun şerit şekli verin, yağlı tepsiye dizin 180 derecede ısıtılmış fırında pişene kadar tutun,biraz soğuduktan sonra servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Trabzon yöresine ait dayanaklı bir kurabiyedir.
* Kısır unu sarı rengi veriyor.
* Bazı yerlerde sarı gıda boyası konulmaktadır.
* Hemen bayatlamayan bir kurabiyedir.
* Biraz sert bir kurabiyedir.
* Çaya batırınca çok lezzetli oluyor.
* Denemek isteyen ölçüleri küçültebilir.
* İsteyen üzerine toz şekeri serperek pişirebilir.
* İsteyen içine kırık fındık koyabilir.

ADAMIN YERE BAKANINDAN, SUYUN SESSİZ AKANINDAN KORKUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top