6 Ekim 2013 Pazar

0

İrmikli Etimek Tatlısı




malzemelerimiz
17 adet etimek
 2 su bardağı toz şeker
karamel için
2 çorba kaşığı toz şeker
muhallebisi için
1 kilo süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı irmik
1 paket vanilya
üzeri için
2 poşet kremşanti
2 su bardağı süt
yapılışı
 etimekleri tepsimize dizelim 2 çorba kaşığı toz şekeri yanmaz tavamızda rengi koyu kahve olana kadar karamelize edelim üzerine 2 bardak şekeri ve 2 bardak su ilave edelim şekerler eriyene kadar kaynatalım kaynayan şekerli suyumuzu etimeklerin üzerine dökelim 1 kilo sütü nişastayı unu irmiği karıştırıp ateşe koyalım muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak  pişirelim pişen kremaya 1 paket vanilya katalım karıştırıp etimeklerin üzerine dökelim soğumaya bırakalım 2  poşet kremşantiyi 2 su bardağı sütle çırpalım en üstüne her tarafına gelecek şekilde yayalım  tatlımız hazır afiyet olsun...not ben bu tarifi yıllar önce yemekteyiz programından almıştım üzerine fıstık koydum dilerseniz bir şey koymayabilirsiniz



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top