9 Ekim 2013 Çarşamba
0
MALZEMELER
1 su bardağı ılık süt
42 gr.yaş maya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta akı içine sarısı üstüne
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un Yaklaşık 3,5 -4 su bardağı
İçi için
2 adet küçük patates
1 adet kuru soğan
Sıvı yağ
Pul biber
Karabiber
Maydanoz
Tuz
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Susam
YAPILIŞI
Patatesleri soyup haşlayın. Ufak ufak doğrayın.Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda pembeleştirin.Doğradığınız haşlanmış patatesleri ilave edip ezerek karıştırın.Karabiber Pul biber tuz koyup ocaktan alın.
Mayayı ılık sütte eritin.İçine diğer hamur malzemelerini ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika bekletin.
Hamurdan ufak parçalar alın.Uzunlamasına merdane ile açın.Alt uç kısmına harcı koyun.
Hamuru yarısına kadar sarın.Sarılı olmayan kısmı bıçaklar şeritler yapın.
Kestiğiniz şeritleri hamurun üzerine tek tek kapatın.
Şeritlerin uç kısmını alta doğru getirin.
Aralıklı fırın tepsisine dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün. Susam yada çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede pişirin.
Not hamur mayalı olduğunda pişerken şeritler kalkıyor ..İlk pişme anında fırındayken elinizle düzeltebilirsiniz.
AFİYET OLSUN.
PATATESLİ ŞERİT POĞAÇA
MALZEMELER
1 su bardağı ılık süt
42 gr.yaş maya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta akı içine sarısı üstüne
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un Yaklaşık 3,5 -4 su bardağı
İçi için
2 adet küçük patates
1 adet kuru soğan
Sıvı yağ
Pul biber
Karabiber
Maydanoz
Tuz
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Susam
YAPILIŞI
Patatesleri soyup haşlayın. Ufak ufak doğrayın.Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda pembeleştirin.Doğradığınız haşlanmış patatesleri ilave edip ezerek karıştırın.Karabiber Pul biber tuz koyup ocaktan alın.
Mayayı ılık sütte eritin.İçine diğer hamur malzemelerini ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika bekletin.
Hamurdan ufak parçalar alın.Uzunlamasına merdane ile açın.Alt uç kısmına harcı koyun.
Hamuru yarısına kadar sarın.Sarılı olmayan kısmı bıçaklar şeritler yapın.
Kestiğiniz şeritleri hamurun üzerine tek tek kapatın.
Şeritlerin uç kısmını alta doğru getirin.
Aralıklı fırın tepsisine dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün. Susam yada çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede pişirin.
Not hamur mayalı olduğunda pişerken şeritler kalkıyor ..İlk pişme anında fırındayken elinizle düzeltebilirsiniz.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder